Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Synes du det er for kaldt? Da bør du bli inne i romjula

Bare ett sted målte plussgrader i natt.

 KALDEST:  Røros er et av norges kaldeste steder. Natt til torsdag, første juledag, viste gradestokken 34,9 minusgrader. Foto: Thoma Rasmus Skaug / Dagbladet
KALDEST: Røros er et av norges kaldeste steder. Natt til torsdag, første juledag, viste gradestokken 34,9 minusgrader. Foto: Thoma Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var varslet, men kom kanskje som en overraskelse på noen. Natt til torsdag og på dagen torsdag var det et tosifret antall minusgrader mange steder i landet.

Bare ett sted, ble det målt plussgrader natt til første juledag. Det var på Slåtterøy fyr utenfor Stord i Hordaland. Der var temperaturen 0,7 plussgrader.

Kulda blir Og det ser ikke ut til at de kalde temperaturenne kommer til å erstattes av mildvær med det første. Det forteller meteorolog Kristen Gislefoss til Dagbladet.

- Det er mye som tyder på at denne uka blir kald, i alle fall Østafjells, sier Gislefoss.

Han legger til at hvor kaldt det faktisk bli, avhenger veldig av skydekke og vindstyrke.

- Men mange på Østlandet og i Telemark vil oppfatte tiden som kommer som en kald periode. I alle fall fram til over helgen, og da er det ikke mye igjen av romjula, sier Gislefoss.

Minus 30 flere steder I natt var det flere steder i Norge hvor gradestokken krøp ned på 30-tallet. Kaldest var det i Røros, som natt til første juledag noterte seg 34,9 minusgrader.

- I indre strøk på finnmarksvidda har det vært over 30 kuldegrader natt til første juledag. I Nord-Trøndelag og Namskog var det 25,9 minusgrader, sier Gislefoss.

Mildere i høyden Det er kald vind fra nord og snødekket som har forårsaken brå-kulden.

- Det er faktisk kaldere i det bakkenære sjiktet. Oppe i høyden er det ikke fullt så kaldt, sier Gislefoss.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media