Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Synes du det er kaldt? Da kan du sende en varm tanke til Canada

Kanadierne er stolt av å tåle kaldt vær, men 50 kuldegrader i to av landets sentrale byer er i overkant mye. Myndighetene ber nå folk kle seg godt.

Besøkende forsøker å holde seg varme ved Niagarafossen fredag. Foto: AP / NTB scanpix
Besøkende forsøker å holde seg varme ved Niagarafossen fredag. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Det er kaldt i Canada i disse dager. Bildet er fra Niagarafossen fredag. Foto: AP / NTB scanpix
Det er kaldt i Canada i disse dager. Bildet er fra Niagarafossen fredag. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Det er målt temperaturer ned til 50 kuldegrader i byene Regina og Winnipeg, der det bor henholdsvis litt over 200.000 og 700.000 innbyggere.

I landets hovedstad Ottawa er det også mer kjølig enn det man er vant til. Der har myndighetene derfor måttet avlyse noen av arrangementene som var planlagt for å markere avslutningen på landets 150-årsjubileum.

Foto: AP/NTB Scanpix
Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer

Nyttårsfeiringen i Canada blir også tonet ned.

– Arrangementer som var planlagt lørdag og for nyttårsaften søndag er blitt endret som følge av værvarsler om advarsel om ekstrem kulde og som følge av bekymringer for folks helse og sikkerhet, heter det i en uttalelse fra kulturdepartementet.

Arrangementer med diskjockeyduoen Carl og Evana Müren, DJ Shub og hiphop-artisten Kardinal Offishall er blitt avlyst nyttårsaften. En ishockeyturnering som skulle arrangeres foran parlamentsbygningen i forbindelse med landets 150-årsmarkering er blitt flyttet til et lokale innendørs.

Foto: AP/NTB Scanpix
Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer

Myndighetene har sendt ut varsel om ekstremkulde for seks av landets ti provinser.

– Vi ber kanadiere og besøkende om å ta hensyn til ekstreme værforhold og til å kle seg varmt, beskytte seg mot forfrysninger og andre skader, heter det i kulturdepartementets melding.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!