Synes du dette er upassende?

SV-Heidi fikk kritikk etter at hun ammet på Stortinget. Se videoen og døm selv!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stortingets visepresident Carl I. Hagen (Frp) fikk negative reaksjoner på at SV-representanten Heidi Sørensen ammet sin fem måneder gamle datter Oda under en åpen komitéhøring. Det skriver VG.

VG skriver at Hagen tok opp ammeepisoden med SVs parlamentariske leder Inge Ryan og fortalte at det hadde kommet reaksjoner.

- Jeg fikk vite at noen hadde reagert på at jeg ammet på møtet. Men det får de bare gjøre, sier Heidi Sørensen til VG.

- Mindre skrik og hyl

Det var under en åpen høring i Stortingets energi- og miljøkomité mandag 4. juni, at Heidi Sørensen hadde med sin fem måneder gamle datter. Stortinget sender alle sine åpne høringer direkte på Nett-TV. På opptaket kan man se at Sørensen ammer barnet (36 minutter og ti sekunder ute i opptaket.)

Se opptaket på Stortingets hjemmesider her.

Sørensen forteller til VG at hun ikke hadde noe alternativ denne ettermiddagen.

- Det var sent på ettermiddagen, og jeg hadde ingen som kunne avlaste meg med barnet. Så jeg tenkte at det ble mindre hyl og skrik på denne måten.

 AMMET I MØTE: Heidi Sørensen i Venstre (t.v) dro fram puppen da lille Oda (5 mnd) ble sulten. Noen ble brydd. Foto: STORTINGET
AMMET I MØTE: Heidi Sørensen i Venstre (t.v) dro fram puppen da lille Oda (5 mnd) ble sulten. Noen ble brydd. Foto: STORTINGET Vis mer

Under opptaket kan man se at Sørensen har barnet til brystet en halvtime ut i høringen. I store deler av høringen om klimakvoteloven, sitter lille Odda på mammas fang eller ligger og pludrer for seg selv på bordet foran henne.

- Ble glodd ned

Kollega av Heidi Sørensen, Frps Ketil Solvik Olsen, sier til VG at han forstår reaksjonen.

- Jeg ville ikke tatt min seks måneder gamle baby med på høring i Stortinget, sier Ketil Solvik-Olsen til VG.

Han bedyrer at han ikke reagerer moralsk på Sørensens amming.

- Men jeg merket at noen av dem som kom til høringen for å gi Stortinget sine oppfatninger, virket litt brydd og forsøkte å feste blikket på den andre siden av bordet. Jeg opplevde at min side av bordet nærmest ble glodd i senk, sier Solvik-Olsen til VG.

PLUDRET FOR SEG SELV: Mamma Heidi Sørensen hadde ikke avlastning denne ettermiddagen, og tok med barnet på jobb.