- Synes ikke det er riktig å tjene penger på andres elendighet

Mathilde Moland reagerer på Kongo-teater.

REAGERER:  Mathilde Moland synes teateret burde ha tatt kontakt med familien og informert om teaterstykket om Joshua French og Tjostolv Moland. Dette bildet er tatt i 2009, da Mathilde Moland besøkte sønnen i fengselet.
Foto: Rune Edvardsen
REAGERER: Mathilde Moland synes teateret burde ha tatt kontakt med familien og informert om teaterstykket om Joshua French og Tjostolv Moland. Dette bildet er tatt i 2009, da Mathilde Moland besøkte sønnen i fengselet. Foto: Rune Edvardsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Romsdals budstikke skrev tidligere denne uka at Teatret Vårt skal sette opp stykket «I mørkets hjerte», som tar utgangspunkt i Tjostolv Moland og Joshua French.

I dag sier Mathilde Moland til avisa at hun reagerer på at teateret ikke har tatt kontakt med familien og informert dem om planene. Hun ble først informert om teaterstykket da hun leste artikkelen.

- Jeg snakket med Tjostolv 1. januar, og han nevnte ingenting om dette da. Hadde han visst om det, tror jeg nok han hadde fortalt om det. Jeg synes ikke det er riktig at noen skal tjene penger på andres elendighet. Denne saken er en forferdelig påkjenning for oss, sier Mathilde Moland til rbnett.no.

Hun sier hun føler seg veldig usikker på hvordan oppsetningen vil bli, og sier det er forferdelig om stykket «harselerer med fangene». - Ingen dokumentar - Jeg forstår familiens bekymring. Men det har aldri vært noe ønske å lage en dokumentar om nordmennene, og heller ikke å ta stilling til skyldspørsmålet. Jeg håper de virkelig blir positivt overrasket over det vi holder på med, sier teatersjef Thomas Bjørnager i Teatret Vårt til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer