Gro om Støres krisemålinger

- Synes synd på dem

Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland fortviler over Ap's elendige meningsmålinger. - Jeg forstår ikke hvilke fantastiske ting Erna Solberg har gjort i det siste, sier hun.

LEI SEG: Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland synes ikke noe om hvordan det går med partiet hennes om dagen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
LEI SEG: Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland synes ikke noe om hvordan det går med partiet hennes om dagen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

ARENDAL (Dagbladet): - Jeg synes jo ikke det er noe hyggelig. Det er synd, sier Gro Harlem Brundtland til Dagbladet.

Den tidligere statsministerens parti sliter blytungt på meningsmålinger. Med skyhøye priser på alt fra mat til strøm som bakteppe, har Arbeiderpartiet notert seg med en oppslutning på under 20 prosent i tre målinger på rad.

Onsdag fikk de et nytt slag i trynet. Fasiten på 19,4 prosent på NRKs partibarometer er rekorddårlig.

Krevende tider

Samme dag var Brundtland på plass på Arendalsukas største scene i samtale med programlederveteranen Anne Grosvold.

Den tidligere statsministeren og WHO-sjefen brukte mye tid på å snakke om de dramatiske tidene vi lever i.

- Jeg synes synd på dem som styrer nå, sa Brundtland under onsdagens samtale.

Brundtland mener en situasjon med krig i Europa og skyhøye priser på strøm og drivstoff gjør det tilnærmet umulig å lede et land «godt nok».

- Vanskelig å gjøre rett

Til Dagbladet utdyper hun:

- Det er krevende tider og da er det ikke så lett å ha ansvar.

- Det er i det hele tatt vanskelig å være i regjering i en så krevende tid som det er nå. Det har ikke vært så krevende tider på mange tiår, sier Gro Harlem Brundtland til Dagbladet.

Under samtalen med Grosvold kunne Gro også avsløre at hun ble smittet av coronaviruset under den høytidelige feiringen av prinsesse Ingrid Alexandras bursdag. Det skjedde etter hele fire vaksinedoser.

Brundtland mener det er begrenset hva regjeringen kan gjøre når problemene er så store som de er, og at de derfor blir straffet ufortjent av velgerne.

- Først får du hele covid-situasjonen og alt det medfører av utfordringer og konsekvenser som fortsatt ligger der i vårt næringsliv og økonomi og internasjonale trender. Så kommer krigen i Ukraina og det påvirker energimarkedene og strømprisene. Så det er veldig krevende tider for en regjering uansett hvem det hadde vært.

- Vanskelig å forstå

Mens Støre og co. opplever sine tøffeste tider, seiler Erna Solberg og Høyre høyt på målingene. Brundtland kan ikke helt skjønne at det er fortjent. Solbergs parti ligger på flere målinger rundt det magiske 30-tallet.

- Jeg har vanskelig med å forstå hva slags fantastiske ting Erna Solberg har gjort det siste halvåret som skal gjøre at de stiger på meningsmålingene. Det kan ikke jeg se tegnene på. Jeg tror bare det går ut på at man ikke sitter med ansvaret og sitter stille i båten. Det er lett å kritisere de som har makta, sa Brundtland da hun møtte pressen etter samtalen.

- Det er vanskelig å skjønne hvilke fantastiske utspill som har kommet derfra som har vist at landet skulle vært bedre styrt, legger Brundtland til.

Når Dagbladet spør om Brundtland har noen gode råd til Jonas Gahr Støre i den tøffe tiden har hun imidlertid ikke så mye å dele.

- Nei, jeg har ikke noe råd å gi offentlig sånn nå, flirer «landsmoderen».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer