MOTORSAG-INNBRUDD: 33-åringen i Ås hadde akkurat lagt seg i går kveld da en 34 år gammel mann prøvde å skjære seg gjennom ytterdøra med en motorsag. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
MOTORSAG-INNBRUDD: 33-åringen i Ås hadde akkurat lagt seg i går kveld da en 34 år gammel mann prøvde å skjære seg gjennom ytterdøra med en motorsag. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

- Synet av motorsaga som trengte gjennom ytterdøra, og flisene som sprutet innover i gangen, det var helt sinnssykt

33-åring rømte ned takrenna etter motorsag-innbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utstyrt med motorsag gikk en 34-åring til aksjon mot ytterdøra til en mann han hadde noe uoppgjort med i natt.

Mannen gikk imidlertid løs på feil ytterdør.

- Jeg hadde akkurat lagt meg, og lå og slumret i halvsøvne. Da hørte jeg plutselig masse bråk utenfor, forteller mannen (33) som bor i huset der motorsag-angrepet fant sted.

Gjennom døra - Først skjønte jeg ikke hva som skjedde, jeg trodde det var noen som jobbet med et pressluftbor utenfor. Men etterhvert som jeg våknet til, skjønte jeg at det var lyden av en motorsag, forteller mannen til Dagbladet.

Han hoppet opp av senga, og dro på seg T-skjorte og olabukse. Da han tittet ut soveromsdøra, så han motorsagbladet trenge inn gjennom ytterdøra.

- Det var helt sinnsykt, lyden av motorsaga som skar seg gjennom døra var utrolig intens, forteller han.

- Jeg løp i motsatt retning, åpnet vinduet og firte meg ned langs takrenna, forteller 33-åringen.

- Blodet pumpa og pumpa Da han kom ned på bakken løp han først over til naboen, men heller ikke der følte han seg trygg. Derfor løp han ut igjen og gjemte seg i noen busker rett i nærheten.

- Det er det råeste adrenalinkicket jeg har kjent. Blodet pumpa og pumpa. Samtidig var det jo ganske kaldt å sitte der i minusgrader, kun iført T-skjorte og olabukse, forteller han.

Da Dagbladet traff 33-åringen i går hadde han akkurat kommet hjem fra avhør hos politiet. 33-åringen forteller at han hverken kjenner mannen som skar seg inn gjennom ytterdøra hans, eller den påståtte andre involverte i saken.

- Politiet spurte i avhør om jeg hade noe uoppgjort med noen, men jeg har ikke det. Hverken i jobbsammenheng, eller privat, sier 33-åringen.

Han forteller at det værste sjokket nå har lagt seg.

- Men det synet av motorsaga som trengte gjennom ytterdøra, og flisene som sprutet innover i gangen, det var helt sinnsykt, sier han.

Ifølge 33-åringen har mannen skåret hull i døra, tatt hånda inn og låst opp med dørvrideren, før han har skjønt at han har kommet til feil leilighet.

Politiet bekrefter Politiet mottok melding om det noe spesielle innbruddet litt før klokka 01 natt til i går.

- Vi fikk melding om at en mann var i ferd med å sage seg gjennom en ytterdør med motorsag. Huseieren valgte å rømme fra boligen, og hoppet fra andre etasje, forteller politioverbetjent Svein Brage Husdal ved Follo politidistrikt til Dagbladet.

Han bekrefter den 33 år gamle boligeierens historie om at motorsag-mannen tok seg inn i feil leilighet

- Mannen oppdaget at han var på feil sted og avbrøt da innbruddet. Han har erkjent straffeskyld for forholdet, forteller Hustad.

Kjenninger av politiet Både mannen som brukte motorsaga og mannen som han angivelig skal ha noe uoppgjort med er kjenninger av follopolitiet.

- Motivet for innbruddet skal være at han hadde noe uoppgjort med en i en av naboleilighetene. Men det som er helt klart er at den uheldige 33-åringen, ikke har noe med saken å gjøre. Jeg har forståelse for at han ble veldig overrasket, og selvfølgelig ble han veldig redd, sier Husdal.

Han mener saken er veldig spesiell på to måter:

- Det ene er at noen prøver å sage seg inn gjennom en utgangsdør. Når man i tillegg gjør det hos feil person blir dette veldig rart, sier Husdal.

MOTORSAG-INNBRUDD: Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
MOTORSAG-INNBRUDD: Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer