Politiet med klar beskjed etter bru-kollaps

Synet sjokkerte: - Helt idiotisk

Bare timer etter at Tretten bru kollapset, ble Karen Ariel Margrethe Eng vitne til flere som brøt politiets sperringer. - Han så litt flau ut, sier hun til Dagbladet.

FILMER: Dette synet møtte Karen Ariel Margrethe Eng kort tid etter at Tretten bru over Gudbrandsdalslågen kollapset mandag 15. august. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert

I morgentimene mandag kom det melding om at en personbil hadde havnet i vannet da Tretten bru i Øyer i Innlandet hadde kollapset. En lastebil ble stående i nesten vertikal stilling, og sjåføren ble etter hvert reddet ut.

Karen Ariel Margrethe Eng var på besøk hos en venninne på Tretten da de bare timer etter hendelsen bestemte seg for å gå ned for å se hva som hadde skjedd ved brua.

Eng ble sjokkert over synet som møtte henne.

- Jeg så en mann med to små barn som gikk nedover mot elva og langs elvekanten. Han gikk tett inn på brua. Det er greit nok at voksne folk tar sjanser, men når du tar med deg to små barn som ikke forstår hvor farlig det kan være, så begynner det å bli ganske naivt, sier Eng til Dagbladet. Hun snakket først med Gudbrandsdølen Dagningen.

Eng filmet også episoden. Se video øverst i saken.

- Helt idiotisk

Eng som selv bor på Brøttum, en tre kvarters kjøretur fra Tretten, har full forståelse for at folk er nysgjerrige, men synes folk må respektere politiets sperringer.

- Han var opptatt med å ta bilder, så barna kunne sklidd ut i elva. Det er farlige strømninger der. Det var spenning i brua, så den kunne gitt etter når som helst.

Eng legger til at dette var langt ifra den eneste som brøt politiets sperringer. Les politiets svar lenger ned i saken.

Kl. 11.00 skal brua rives. Se live under:

Nå starter riving av Tretten bru etter at den kollapset mandag. Vis mer

- Vi som sto der ble helt sjokkert. Jeg skrek ned til ham, men han hørte ikke etter, fortsetter hun.

- Fikk dere noe respons etter hvert?

- Han snudde seg opp mot oss, tok et nytt bilde og så begynte han å gå. Han så litt flau ut.

Eng mener det faktum at han hadde med seg to små barn gjør hendelsen enda mer skremmende.

- Jeg synes det er helt idiotisk å utsette barn for fare bare for at du skal sikre deg et bra bilde.

KOLLAPSET: Tretten bru i Gudbrandsdalen kollapset mandag 15. august. Video: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer

Politiet advarer

Timer etter hendelsen ba politiet skuelystne om å respektere sperringene.

- Det er et problem. Folk respekterer ikke sperrelinjene. Det er ulovlig å krysse politiets sperrelinje. Det er en grunn til at vi setter dem opp, sa politiet på stedet til GD.

Politisjef Terje Krogstad er klar på hva han mener om at folk som bryter sperrebåndene.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Dette kan være forbundet med fare. Vi vet ikke om ting kan ramle ned. Arbeidet med rivingen av brua starter onsdag formiddag, og da er det spesielt viktig å holde god avstand, da ting kan stå i spenn, sier Krogstad til GD.

Krogstad sier til avisa at de foreløpig ikke har kommet over noen ekstreme situasjoner, men at de bisto Statens vegvesen med vakthold natt til tirsdag.

- Det er alltid noen som vil prøve å ta et spennende selfiebilde, men nå er det viktig å bruke sunn fornuft, så folk ikke utsetter seg selv for fare. Vi vil ikke ha en ny redningsaksjon fordi folk havner i vannet, sier Krogstad

Eng håper nå at folk vil respektere at politiet vil arbeide på stedet.

- Jeg synes det er kjipt at folk ikke kan vise mer respekt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer