Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Synger jula inn i Thailand

- Det blir en tøff jul for de pårørende, sier sjømannspresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHUKET (Dagbladet.no): I underkant av 100 pårørende etter fjorårets tsunami, og andre ferierende nordmenn i Thailand, hadde møtt opp på Sjømannskirka i kveld for å synge julen inn.

Under ledelse av sjømannsprest Rune Birkeland ble det en helt spesiell start på jula for de fleste. Og ikke bare fordi det ble servert vafler og fersk frukt i forkant av julesangene.


- Denne jula blir nok veldig spesiell for alle som er her. Det kan nok være at den blir mer meningsfull enn det de fleste har opplevd før, sier Birkeland til Dagbladet.no.

Birkeland har vært fast stasjonert som sjømannsprest i Phuket siden januar i fjor. Gjennom året som har gått har han utviklet nære forhold til de aller fleste av de som ble rammet av tsunamien i fjor.

- Når man har vært her et helt år i denne sammenhengen er det en naturlig fortsettelse å være her sammen med de pårørende. Det opplever jeg som veldig meningsfullt, sier Birkeland.

Både sjømannskirka og det frivillige pårørendesenteret som holder hus i samme bygning på Kata Beach på Phuket, er travelt opptatt med å arrangere både jul og minnemarkering for de pårørende og overlevende etter tsunamien.

Til sammen regner de med at godt over 100 feirer jul og markerer fjoråret i Phuket. Den første jula siden bølgen skyllet bort både familie og venner.

- Det blir en vanskelig kveld for de pårørende på julaften. Det blir det 2. juledag også, sier Birkeland.

SYNGER JULEN INN: Rune og Møyfrid Birkeland på pårørendesenteret i Kata, Thailand. Foto: Robert S. Eik
SYNGER JULEN INN: Rune og Møyfrid Birkeland på pårørendesenteret i Kata, Thailand. Foto: Robert S. Eik Vis mer

- Men jeg tenker at det blir lettere å gå disse skrittene når man er sammen med noen. Vi satser veldig på å gi nærhet, støtte, og varme til dem som er her i disse dagene, mener han.

Lurer du på hvordan man forbereder jul for pårørende etter en av de verste naturkatastrofene som har rammet oss i moderne tid? Eller hva en prest tenker om å lede minnemarkeringene etterpå? Kanskje du lurer på hvordan det har vært å stå midt oppi katastrofen i Thailand?

PÅRØRENDE TILBAKE I THAILAND: pårørendesenteret Knut Erik Pedersen og kona Ying Pedersen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!