Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Synger om barnedrap

- Upassende, sier det amerikanske forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det amerikanske forsvaret gransker nå en musikkvideo med en angivelig amerikansk marineinfanterist kledd i en grønn t-skjorte, militærbukser og -støvler.

I den fire minutter lange videoen som ble
lagt ut på nettstedet YouTube i mars, synger han om å ta livet av sivile irakere, og spesielt barn, skriver Aeanet.net.

Nesten 50.000 personer rakk å se videoen før den ble fjernet fra nettstedet.

Videoen heter «Hadji Girl». «Hadji» betegner vanligvis pilegrimer som har vært i Mekka, men uttrykket brukes også de amerikanske soldatene i Irak som et nedsettende uttrykk om irakere.

Synger om barnedrap

I «Hadji Girl »synger den ukjente mannen om møtet mellom en amerikanske marineinfanterist og en irakisk kvinne.

- Jeg tok tak i lillesøsteren hennes og dro henne foran meg. I det kulene begynte å fly, sprutet blodet ut mellom øynene hennes, og jeg lo manisk, synger han foran et publikum, som man i bakgrunnen kan høre applaudere og gapskratte til sangen.

- Jeg skjøt de små jævlene til evigheten. De skulle ha visst at de køddet med marineinfanteristene, synger mannen.

- Upassende

MASSAKREN I HADITHA VAR IKKE ET ENKELTSTÅENDE TILFELLE: Den bakenforliggende holdningen hos de amerikanske marinesoldatene kan ha kommet til uttrykk i sangen «Hadji Girl». Foto: AP/Scanpix
MASSAKREN I HADITHA VAR IKKE ET ENKELTSTÅENDE TILFELLE: Den bakenforliggende holdningen hos de amerikanske marinesoldatene kan ha kommet til uttrykk i sangen «Hadji Girl». Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Videoen, som ble lagt ut anonymt, er helt klart upassende og i strid med de høye kravene vi forventer at alle marineinfanteristene skal leve opp til, sier talsmann for marineinfanteristene, som er en egen forsvarsgren,  oberstløytnant Scott Fazekas til BBC.

Han kunne verken avkrefte eller bekrefte at mannen i videoen var en marineinfanterist.

- Det vet jeg ikke. Når man ser på den, kan det være hvor som helst, og hvem som helst, sier Fazekas.

Det er foreløpig ikke iverksatt en formell etterforskning av saken, men på mandag anmodet Rådet for amerikansk-islamske forbindelser Pentagon og Kongressen om å etterforske videoen.

Etterforskes

De amerikanske styrkenes framferd i Irak er allerede i det internasjonale søkelyset etter en rekke avsløringer. En rekke soldater og offiserer etterforskes for massakren av sivile irakere i Haditha i fjor vinter.

I Ishaqi ble fem barn, det yngste var 6 måneder, drept av amerikanske soldater. Soldatene skyldte på at huset deres raste sammen.

Synger om barnedrap
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media