Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Synger om sin døde mor

Lars Lillo-Stenberg (35) mistet mor da han var tenåring. Etter drøyt femten år har den voksne mannen endelig laget sangen om mamma som døde. «Mor» er spilt inn på det nye albumet deLillos gir ut i oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sangen er en beskrivelse av en frustrasjon som jeg kanskje ikke har merket, eller visste var der. Det kan også være at sangen er en beskrivelse av frustrasjonen over å miste det mennesket som kjenner deg best, sier Lars Lillo-Stenberg til Dagbladet.

Alene-mor

Lars Lillo-Stenberg mistet moren sin da han var 18 år gammel. Mamma het Mette LangeNielsen, hun var skuespiller, tv-vertinne, sminkør og journalist og i slekt med statsminister Fredrik Stang. I 1981 døde hun plutselig.

Lars er yngstemann av tre brødre og tilbrakte flere år av oppveksten alene sammen med moren i Sverige etter at foreldrene ble skilt.

- Jeg er ikke er helt sikker på hva mors død har gjort med meg, men det har selvfølgelig satt spor på en eller annen måte, forklarer Lars Lillo-Stenberg.

Nå, mange år seinere, har den populære artisten endelig klart å formulere tankene rundt tapet av moren. Dette kan deLillos-fans høre på plata som gis ut i oktober.

Leste høyt

«Mor» er ekte deLillos-sang. Teksten er i samme atmosfære og tradisjon som mange allerede kjenner fra Lars Lillo-Stenberg.

- «Mor» kom ganske enkelt. Melodien dukket opp en dag vi hadde øving og teksten lagde jeg samme dagen, forteller Lars Lillo-Stenberg.

Beskrivelser av de enkle menneskelige relasjoner og banale men viktige små ting, har Lars Lillo-Stenberg lært av moren sin gjennom høytlesning.

- Mor leste mye for meg. Tove Janssons mummibøker ble jeg kjent med som fireåring, hennes grep om menneskelige relasjoner går i dybden. Jeg leste disse bøkene igjen for noen år siden, og merker fremdeles en beslektet måte å se verden på, sa han til Dagbladet i et portrettintervju for noen år tilbake.

To egne barn

deLillos' neste plate handler mye om å bli voksen. Albumet er spilt inn i Danmark denne sommeren og har ennå ikke fått tittel. Akkurat som tidligere har Per Lillo-Stenberg, faren til Lars, også skrevet en sang for deLillos. Den heter «Smilet til Cecilie» og vil bli gitt ut enten på albumet eller som egen singel.

I dag bor Lars Lillo-Stenberg med sin egen kone og to barn i det samme huset som han selv vokste opp i. Huset, som ligger i Oslo, har vært i familien i generasjoner. Mette Lange-Nielsen vokste opp i de samme stuene som han i dag oppdrar sine egne barn i. Livet som far har vekket tanker hos Lars Lillo-Stenberg som også er nedfelt i det kommende albumet.

- Først når man får barn selv, stiller man nye spørsmål. På samme måte er også albumet en frustrasjon over at livet går så fort.

MOR: Mette Lange-Nielsen var blant annet skuespiller på Centralteatret. Da dette bildet ble tatt, var hun tre måneder på vei med Lars Lillo-Stenberg, som ble yngstemann i søskenflokken på tre brødre.