Synger ut om Hagen

Jan Simonsen går nye veier i krigen mot sin tidligere partiformann Carl I. Hagen i Frp. I poplåta «Kong Carl» blir Hagen ærekrenket så det holder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nidvisa munner ut i at Simonsen roper: «Was sollen wir mit Jan Simonsen und Vidar Kleppe machen?» Hvorpå «Hagen» roper tilbake: «Schmeiss' die Schweine 'raus - und das zwar schnell! Und das zwar schnell!»

I rollen som Hagen finner vi Ivar Berge - for nordmenn flest bedre kjent under navnet «Ivar B.». 28-åringen er kjent fra den meget omtalte fjernsynsdokumentaren om påståtte misligheter ved «Enka», et kjent utested for homofile.

Deler av singlelåta «Kong Carl» blir urframført i programmet «Arve Juritzen direkte», som sendes på TVNorge førstkommende søndag klokka 22.00.

«Kong Carl»

Så moralsk forkastelig det er
om man ikke følger Hagens hær
(tyttebær)og har homofile venner
og noen muslimer kjenner.
Da er det ingen tvil.
Får du en pils på et utested
av en kamerat
(syltemat)
har du misbrukt din makt
og i siste akt
blir du jagd ned trappaav Elis bil.

REFRENG:
Stå stram!
Nå er det kong Carl Ivar som kommer
og med seg har han sine fordommer
har du ryggrad og flere utenlandske venner
blir du felt av Hagens nådeløse hender
Det er ikke lenger du selvsom bestemmer hvem du vanker med
(Ivar B.)
for partiets profil
det er Hagens smil
i Carl Ivars diktatur.
For på hjemmefronten
har han null å sifå'kke lov til no'
(kanskje gå på do)
og for å avreagere
må han slakte flere.
Eksklusjoner må til
for å komme à jour.

REFRENG

-------
(Simonsen roper:)
Was sollen wir mit Jan Simonsen und Vidar Kleppe machen?
(Ivar B. roper tilbake, i rollen som Carl I. Hagen:)
Schmeiss' die Schweine 'raus- und das zwar schnell.Und das zwar schnell!!!

Tysk autoritet

Jan Simonsen - som i fjor høst ble ekskludert fra Frp og svarte med å gå til søksmål mot Carl I. Hagen - forsvarer sin rett til å forsvare seg med humoren som våpen.

- Legg merke til at det er tysk tekst på slutten av låta. Tysk tekst gir ordene mer vekt og autoritet, framholder Jan Simonsen overfor Dagbladet når vi ankommer innspillings- og øvingsstudioet, en enebolig i bydelen Tveita der kompisen Ivar B. holder til.

- Tysk kan også assosieres med nazisme?

- Nei, nå synes jeg du er stygg med tyskerne! ler Simonsen. Han fortsetter:

- Refrenget går slik: «Kong Carl! Kong Carl! Kong Carl!». Merk deg det. Ikke «Sieg heil! Sieg heil! Sieg heil!», sier Simonsen begeistret.

Den ekskluderte Frp-politikeren er assosiert medlem i, og manager for, rockebandet «Sure sokker».

- Jeg kommer med noen innspill til tekstene, korer litt, og er den av oss som skal sørge for platekontrakt. Plata skal hete «...i kjelleren til Jan Simonsen», røper Simonsen.

- Og platekontrakt fikser du?

- Jeg har gode kontakter i platebransjen. Dessuten er «Kong Carl» en hitlåt. Refrenget sitter klistret, smiler 49-åringen i fullskjegget.

Diktator

I teksten heter det at Carl I. Hagen på hjemmefronten «har null å si» i forhold til kona Eli. Han avreagerer, ifølge teksten, med å slakte sitt eget politiske mannskap. For: «Partiets profil det er Hagens smil, i Carl Ivars diktatur», som det heter. Jan Simonsen innestår for teksten, som omdefinerer partiformann Hagen til diktator:

- Mange unge mennesker tror at Frp er et liberalt parti med en fordomsfri leder. Men Carl I. Hagen er tvert imot en ganske så intolerant person, fastslår Simonsen over en boksøl og en sigarett i sofakroken hos Ivar B. Han legger til:

- Når Hagen hevder at jeg fører et «umoralsk privatliv», kan jeg slå tilbake med to ting: Humor eller søksmål. Jeg har valgt begge deler.

- Har du møtt Hagen på Stortinget i det siste?

- Det er uunngåelig å støte på ham i gangene. Men én gang ble vi stående i en heis sammen. Bare vi to. Det var pinlig, for da måtte vi jo snakke, smiler Simonsen.

- Men Eli er verre. Hun gjør helomvending i korridorene hvis hun oppdager meg.

Ungdomsvenner

Jan Simonsen har gått til sivilt søksmål både mot Gerhard Helskog i TV2, som sto bak dokumentaren som førte til hans politiske fall, og mot Hagen, som felte ham.

Også Ivar B. har saksøkt Helskog. 28-åringen har full sympati for sin venn og tilsvarende antipati mot Hagen:

- Vi står alle inne for teksten, sier Ivar B., som håper å bli reinvasket for påstandene om sexorgier og overskjenking av mindreårige som ble fremmet i TV2-dokumentaren.

Ivar B. sonet i et tysk fengsel fra han var 22 til han var 24. Der utviklet han sine egenskaper som tekstskribent. Som tenåring spilte han i band med Yngve Olsen og Tom Roger Piippo. Alle tre var sønner av foreldre som jobbet aktivt i den kristne sekten Smiths venner.

- Vi møttes via foreldrene våre. Vi kalte bandet vårt Wildfire, smiler Ivar B. Da han reiste til Tyskland, fortsatte kompisene med musikk i Norge. De dannet metalbandet Phoenix Rizing, som har gitt ut to cd-er internasjonalt.

De to metalrockerne utgjør nå Sure sokker sammen med Ivar B. og Jan Simonsen. Kanskje ett av Norges mest odde band noensinne.

Vrir seg

- Da Ivar B. ringte og ville ha reunion, sa vi ja på flekken. Sure sokker er så moro at vi ligger på golvet og vrir oss i stedet for å spille inn låter, sier Yngve og Tom Roger. Hittil har de fem på demo-CD.

- Hva kan vi kalle musikken?

- Køddemusikk, sier Ivar B. etter en tenkepause.

- Køddemusikk ... Det kan bli et nyord for språkrøkterne, mener Jan Simonsen.

- Vi lager tekster som ingen andre tør framføre, lover Yngve og Tom Roger.

Låttitlene er differensierte - de heter «Palestina», «Julenissegrisen», og «Øl og pupper». Blant annet.

Første linje i refrenget på en annen mulig singlelåt, «To og sytti helger», går slik: «Nå er det to og sytti helger siden sist jeg smakte pels.»

Og låta «Alt går på ræva» - delvis signert Ivar B. - handler om en kar som forviller seg inn på skjenkestedet «Enka». Det går ille: «Å hjelp meg kjære gud å hjelp meg her i natt, rompa mi er jomfru ikke la den bli tatt.»

- Det er en ironisk vri, sier Ivar B.

<B>ANNERLEDES BAND MED ANNERLEDES LÅT: Sammen med Ivar B. (foran t.h) og Tom Roger Piippo (bak t.v) og Yngve Olsen, utgjør Jan Simonsen bandet "Sure sokker".