ETTERFORSKER: Et synkehull avslørte det politiet mener var planer om et bankinnbrudd i Pembroke Pines i Florida. Foto: Taimy Alvarez / South Florida Sun-Sentinel via AP / NTB scanpix
ETTERFORSKER: Et synkehull avslørte det politiet mener var planer om et bankinnbrudd i Pembroke Pines i Florida. Foto: Taimy Alvarez / South Florida Sun-Sentinel via AP / NTB scanpixVis mer

Synkehull avslørte planer om bankkupp i Florida

- Jeg har sett dette på film, sier FBI-etterforsker.

Tirsdag kveld fikk de offentlige myndighetene i Pembroke Pines i Florida inn meldinger om et mulig synkehull i nærheten av en bank.

De sendte ut noen arbeidere for å kikke på synkehullet, og det de fant var langt mer alarmerende enn et synkehull som hadde oppstått helt av seg selv.

For hullet i bakken ledet ned til en tunnel som var 50 meter lang

- Tunnelen var to, kanskje tre fot i diameter. Det er veldig lite, det er veldig klaustrofobisk, sier FBI-etterforsker Michael D. Leverock, ifølge WPLG.

- Sett det på film

Tunnelen gikk fra et skogsområde like i nærheten, og var gravd ut i retning av en bank.

- Jeg har sett dette på film. Men dette hullet er så lite. Det er unikt, sier Leverock.

Inngangen til tunnelen var dekket av en pall. Inne i tunnelen, som politiet gjennomsøkte med en fjernstyrt bil, fant politiet et par skitne støvler, en liten hjemmelaget stige, en krakk, graveverktøy og en liten generator.

- Disse personene brukte en hakke og en liten vogn, sier Leverock.

Politiet mener at flere enn en person gravde ut tunnelen, og de er ikke i tvil om hva som hva målet med utgraving. Derfor etterforsker de det som forsøk på innbrudd i banken.

- Tunnelen går mot banken. Jeg tror ikke de gjorde det av noen annen grunn, sier Leverock.

Ber om tips

Akkurat hvor langt tunnelen går har ikke politiet klart å fastslå ennå, men personene som står bak utgravingen klarte ikke å ta seg inn i banken.

- Vi fant ikke noen kropp i hullet. Vi vet ikke hvem som står bak dette. De kan ha vært her for ei uke siden, eller i går kveld. Vi vet ikke, sier Leverock.

Siden FBI tilsynelatende står på ganske bar bakke på nåværende tidspunkt, har de gått ut med biler av tingene de fant inne i tunnelen. På den måten håper de at de kan få inn tips som kan lede dem til gjerningspersonene.

- Hvis noen har skrytt av dette, om noen har sett denne vogna, sette en generator og noen folk som snakker om en tunnel: Ring oss, sier Leverock, ifølge CNN.

Så langt er ingen arrestert i saken.