Synkehull funnet ved bygning i Oslo

Tre meter bredt og 12 meter dypt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo politidistrikt og Oslo brann- og redningsetat melder på Twitter at det er oppdaget et kjempehull i Sagveien i Oslo.

Brannvesenet opplyser til Dagbladet at hullet er cirka tre meter bredt. Hullet er målt til å være opp mot tolv meter dypt.

Området er nå sperret av i påvente av undersøkelser.

- Vi fikk melding klokken 19.34 om et kraftig smell. Det var en stor jernplate over et hull som hadde løsnet og ramlet ned, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkeli til Dagbladet.

Hullet er ifølge politiets foreløpige beregninger, to ganger tre meter og 20-30 meter dypt.

HULL: Et flere meter dypt kjempehull åpenbarte seg plutselig i Sagveien i Oslo i kveld. Politi og brannvesen har sperret av området rundt hullet som fortsatt raser og utvider seg. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
HULL: Et flere meter dypt kjempehull åpenbarte seg plutselig i Sagveien i Oslo i kveld. Politi og brannvesen har sperret av området rundt hullet som fortsatt raser og utvider seg. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Hullet har nok vært der en stund, men utvidet seg på grunn av værforholdene nå. Jeg får melding akkurat nå om at det fortsatt raser masse der, og at hullet sånn sett fortsatt er i bevegelse, sier Stokkeli.

Politiet er fortsatt på stedet, og venter på geolog fra Oslo kommune.

- Vi har rekvirert geolog med fiberoptikk for å forsikre oss om at ingen har falt ned i hullet. Vi har ingen grunn til å tro at det har skjedd, men må sjekke. Og det er for farlig å sende noen ned, sier Stokkeli.

Politiet sier at det foreløpig ikke er nødvendig å evakuere beboere i nærheten.

SYNKEHULL: Brannmannskaper målte grovt opp dybden på synkehullet til å være rundt 11-12 meter. Ingen personer skal ha blitt skadd da bakken forsvant. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SYNKEHULL: Brannmannskaper målte grovt opp dybden på synkehullet til å være rundt 11-12 meter. Ingen personer skal ha blitt skadd da bakken forsvant. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Politiet på stedet omtaler hullet som et synkehull.

- Vi ser på dette som et synkehull. Vi har bestilt geologer og mannskaper med fiberoptikk, sier politiets innsatsleder Thor Langli til Dagbladet.

Hullet er goran innkjørelsen til en garasje for næringsbedrifter og leiligheter. To politibiler, to brannbiler og en ambulanse er på stedet.

- Det er meget usannsynlig ar det er noen der nede men vi kan ikke si sikkert før vi har sett etter med fiberoptikk, sier han.

SYNKEHULL: Brannvesen, politi og ambulanse rykket ut til Sagveien 19, der det dukke opp et 11-12 meter dypt synkehull. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SYNKEHULL: Brannvesen, politi og ambulanse rykket ut til Sagveien 19, der det dukke opp et 11-12 meter dypt synkehull. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Hullet ble først anslått til å være rundt 30 meter dypt, men brannvesenet har nå målt det til å være elleve, tolv meter dypt.

- Det er mulig å se bunnen, men den sklir ut og fortsetter som en sklie, sier en brannmann på stedet.
Dagbladet kommer med mer.