Synkehull i Oslo - politiet sperrer av område

Politiet har sperret av et område i hovedstaden, etter at det oppsto et synkehull.

SE TV: Politiet har sperret av et område i hovedstaden, etter at det oppsto et synkehull. Vis mer

Politiet har rykket ut til Helgesensgate i Oslo, hvor det har oppstått et synkehull. Politiet er på stedet og bymiljøetaten er varslet.

- Melder opplyser at hullet er på størrelse med et kumlokk. Ifølge første patrulje på stedet har hullet vært der fra før, men er blitt større, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Politiet opplyser at synkehullet er rundt 1,5 meter dypt.

KAN VOKSE: Politiet opplyser at fagfolk er på vei til stedet for å undersøke om synkehullet kan vokse. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet
KAN VOKSE: Politiet opplyser at fagfolk er på vei til stedet for å undersøke om synkehullet kan vokse. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet Vis mer

Bymiljøetaten og Vann- og avløpsetaten er nå tilkalt. Området blir sperret for trafikk.

Synkehullet ble oppdaget under et døgn etter at en kraftig regnbyge traff hovedstaden. Like før klokka 21.00 i går kveld braket det løs med både lyn, torden og voldsomme mengder nedbør.

- Det kan tenkes at hullet kan ha med regnværet i går å gjøre, men det får fagfolk vurdere. Området er sperret, da vi vurderer at hullet er til fare for syklister og kanskje også fotgjengere, sier Engeseth.

KUMLOKK: Synkehullet er på størrelse med et kumlokk. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet
KUMLOKK: Synkehullet er på størrelse med et kumlokk. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet Vis mer

Politiet opplyser at fagfolk også skal vurdere om det er fare for at synkehullet blir større.

Gårsdagens uvær skapte store problemer flere steder i hovedstaden, samt i Bærum og Asker. Uværet førte blant annet til dramatikk i nettopp Helgesens gate i Oslo i går kveld, da uværet dro et tre over ende.

ÅPNER SEG: Onsdag kveld åpnet himmelen seg over Oslo. Vis mer

- I Helgesens gate i Oslo har et tre falt over tre parkerte biler, og nødetatene jobber nå på stedet for å undersøke om det er personer i bilene, meldte politiet på Twitter i går kveld.