Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Synkende bru skaper kaos i Oslo

Store kollektivproblemer.

KAOS: Ruter melder at ei gangbru i Schweigaards gate i Oslo sentrum har senket seg, og at det er full stopp for trikken som følge av dette. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Kollektivselskapet Ruter melder at ei gangbru i Schweigaards gate i Oslo sentrum har sunket betydelig, og at det er full stopp for trikken som følge av dette.

- Dette er ikke bra, konstaterer Knut Martin Løken, senior kommunikasjonsrådgiver i Ruter, overfor Dagbladet.

Kjøreforbud

- Vi har kjøreforbud fra klokka 15 i dag og ut driftsdøgnet, opplyser Jan Rustad, kommunikasjonsrådgiver i Sporveien, som drifter hovedstadens trikker, til Dagbladet.

OVERHENGENDE: Gangbrua henger rett over kollektivfeltet i Schweigaards gate. Foto: Per Ervland / Dagbladet
OVERHENGENDE: Gangbrua henger rett over kollektivfeltet i Schweigaards gate. Foto: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Rustad opplyser at det er snakk om den eldre betongbrua som går langs veggen på det gamle Postgirobygget og rett over den kombinerte trikketraseen og kollektivfeltet mellom Oslo S og Gamlebyen.

- Det skaper store problemer for kollektivtrafikken. Det kan vi bare beklage, sier han.

Oslo politidistrikt opplyser at gangbrua ikke er i bruk.

Skytteltrafikk

I tillegg til at de sentrale trikkelinjene 18 og 19 ikke kan kjøre på strekningen, må alle bussene nå kjøre i selve Schweigaards gate istedenfor i kollektivfeltet - midt i rushtrafikken.

- Vi er ikke glade for dette, sier Rustad.

Han understreker at Sporveien ikke har ansvar for brua, og at de derfor ikke sitter med detaljer om hva som nå gjøres for å utbedre situasjonen.

- Vi er blitt forespeilet at trafikken kan gå som normalt igjen i morgen tidlig, sier han.

Ruter har iverksatt buss for trikk på linjene 18 og 19 mellom Jernbanetorget og Ljabru. Disse går fra plattform C på Jernbanetorget.

Rustad i Sporveien opplyser at tolv busser nå går i skytteltrafikk på strekningen.

Utbedres

Det er Kommunal Landspensjonskasse (KLP) som eier bygningsmassen som gangbrua tilhører, og utbedringsarbeidet starter i deres regi klokka 22.

Meldingene om hvor mye brua har sunket, varierer veldig - fra 30 centimeter til 2,5 meter. KLPs informasjonsdirektør Sissel Bjaanæs presiserer at ikke hele brua skal rives, og redegjør samtidig for de faktiske dimensjonene i saken.

- Det er snakk om et element med bredde på 2,5 meter og vekt på 11 tonn. Det skal tas ned og gjenoppbygges. Vi er ganske sikre på at arbeidet vil være ferdigstilt i løpet av natta, sier hun til Dagbladet.

Bjaanæs opplyser at brua er del av den gamle Postterminalen, som KLP kjøpte i 2007, men som siden har stått tom i påvente av byggetillatelser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling