Synnøve Finden nektes å selge sin nye ost

100 000 oster var gjort klare for butikkene.

NAVNESTRID:  Tine har fått foreløpig medhold av Follo tingrett om å nekte konkurrenten Synnøve Finden å selge ost med teksten «en jarlsbergost-type».  Foto: Synnøve Finden
NAVNESTRID: Tine har fått foreløpig medhold av Follo tingrett om å nekte konkurrenten Synnøve Finden å selge ost med teksten «en jarlsbergost-type». Foto: Synnøve Finden Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tine har fått foreløpig medhold av Follo tingrett om å nekte konkurrenten Synnøve Finden å selge ost under påskriften «en jarlsbergost-type», får NTB opplyst.

Synnøve Finden skulle etter planen lansere en ny halvfast ost om ti dager. Selskapet har gitt osten navnet «Kongsgård — en jarlsbergost-type fra Synnøve».

Hovedkonkurrent Tine har reagert på emballasjen og har bedt Synnøve Finden kutte referansen til det selskapet mener er deres registrerte varemerke Jarlsberg.

Onsdag leverte de en begjæring til Follo tingrett om en midlertidig forføyning for å stanse lanseringen. I sitt tilsvar skriver Synnøve Finden at Tine driver historieomskriving og at store mengder ost nå står i fare for å bli kastet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer