<strong>MISNØYE:</strong> Meieriprodusenten Synnøve Finden saksøker staten ved Landbruks- og matdepartementet.

Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MISNØYE: Meieriprodusenten Synnøve Finden saksøker staten ved Landbruks- og matdepartementet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Synnøve Finden saksøker staten

Krever like konkurranseregler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Meieriprodusenten Synnøve Finden saksøker staten ved Landbruks- og matdepartementet og krever like konkurranseregler for produksjon av yoghurt i Norge.

Synnøve Finden går til søksmål på grunn av usaklig forskjellsbehandling og brudd på etableringsretten, skriver Dagens Næringsliv fredag.

Bakgrunnen for søksmålet er at Synnøve Findens konkurrent, Q-meieriene, får 50 øre per liter melk de bruker i produksjonen av yoghurt - en støtteordning som kom i stand for å kompensere for konkurranseulempen mot storebror Tine. Finden får imidlertid ikke den samme femtiøringen når de vil produsere yoghurt, noe som gjør at de får råvarepriser som er cirka 10 prosent høyere enn Q-meieriene.

- Jeg hadde aldri trodd det skulle bli nødvendig å gå til rettssak mot staten med en Frp-statsråd i spissen, fordi hun bryter med Frps politikk og opprettholder ulovlig diskriminerende konkurranseregler, sier styremedlem Jan Bodd i Synnøve Finden til Dagens Næringsliv.

- Dette var et tilskudd som ble gitt til Q-Meieriene med bakgrunn i den spesielle situasjonen som eksisterte på den tiden da dette meieriet ble etablert, er svaret departementet har gitt tidligere.

Listhaug ønsker ikke å gi noen kommentar til søksmålet. Hun viser til departementet, som igjen viser til at de har frist til 24. april med å svare.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer