TIDLIGERE MEIERI: Synnøve Finden sikret seg i juli Tolga Næringspark, som tidligere ble brukt av Tine som meieri. Foto: Staur Eiendom
TIDLIGERE MEIERI: Synnøve Finden sikret seg i juli Tolga Næringspark, som tidligere ble brukt av Tine som meieri. Foto: Staur EiendomVis mer

- Vil bygge et komplett meieriselskap

Synnøve Finden satser en halv milliard på nytt meieri

Synnøve Finden har kjøpt et industribygg på 15.000 kvadratmeter, og er ikke skremt av at meierimarkedet i dag domineres av kun to aktører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Scandza-eide Synnøve Finden er innstilt på å finne frem storslegga i kampen mot Tine og Q-Meieriene, skriver Finansavisen.

I juli sikret Synnøve Finden seg Tolga Næringspark. Et industribygg nord i Hedmark på 15.000 kvadratmeter, som tidligere ble brukt av Tine som meieri.

- Vi vil bygge et komplett meieriselskap. Vi ønsker å skape verdier i norsk landbruk og har klart å få med oss investorer på det, sier gründer og partner i Scandza, Jan Bodd, til avisen.

Totalleverandør

Det skremmer ifølge Finansavisen ikke Scandza-gründerne at meierimarkedet er dominert av bondesamvirket Tine og utfordreren Q-Meieriene, som igjen er eid av Kavli-stiftelsen.

- Vi vil bruke opp mot 500 millioner kroner for å bli en totalleverandører av meieriprodukter basert på melk fra norske bønder, forteller Bodd.

- Vi tror det er vår rolle å skape vekst i kategorien og valgmuligheter for den jevne forbrukeren. Meieri er tross alt en av de største kategoriene i norsk dagligvarehandel, med en pott på over 20 milliarder kroner, sier han til avisen.

Konkurransevedtak

Blant planene er økt satsing på å utvide yogurthporteføljen, og er ifølge avisen også inne på knekkebrød, frokostblandinger, smørprodukter og juice med Synnøve-brandet.

Investorene er imidlertid ikke klare til å gi tommelen opp eller ned for utbygging på Tolga riktig ennå.

- I 2018 skal Landbruksdepartementet revurdere melkeforliket. Vi er avhengig av at Stortingets ønske om konkurranse i meierisektoren på like vilkår gjennomføres. Vi har stor tillit til at statsråd Jon Georg Dale (FrP) vil legge til rette for det i sin melding til Storinget som kommer senere i år, forteller Bodds Scandza-kompanjong, Stig Sunde, til Finansavisen.

Flere nyheter:

TV-aksjonen samler inn penger til en pengebinge
Vil gjør hydrogen til milliardbutikk
Stordalen: - Dette er en stor seier for oss