Synnøve Svabø anmeldt for utukt mot Jagland

Statsminister Thorbjørn Jagland gliste anstrengt, og Synnøve Svabø smilte lurt. Hun hadde nettopp fått plassert hendene hans på brystene sine. På tv. Nå, to år seinere, er hun blitt anmeldt for utukt mot Jagland av Ap-politiker Gaute Hareide fra Ulsteinvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet kan ikke ha trodd sine egne øyne da de så hvem som ble anmeldt på Hareid lensmannskontor for to uker siden. Men anmeldelsen var innlevert i dypeste alvor.

- Er jeg anmeldt for Jagland-grepet? Jeg hadde nok regnet med en anmeldelse, men ikke tre år etter. Og ikke mot meg...jeg sto uskyldig og pusset nesa, sier Synnøve Svabø til Dagbladet.

- Anmeldt før

- Jeg har tidligere blitt anmeldt av en barnepsykolog, og Oslo-biskopen kalte seks prester inn på teppet etter innslag hos meg. For meg blir dette høydepunktet når jeg skal fortelle barnebarna om mormors ville ungdomsliv; at jeg ble politianmeldt for utuktig omgang med den norske statsministeren. For øvrig ønsker jeg Jagland god ferie, ler Svabø.

Puppe-stuntet med Thorbjørn Jagland ble sendt i NRK-programmet «Weekend Globoid» 15. mai 1998, da han fremdeles var statsminister. I anmeldelsen blir den inngående beskrevet:

«I programmet (...) oppfordrer Svabø Thorbjørn Jagland til å plassere hendene sine rundt hennes bryst, utenpå klærne. Jagland vegrer seg mot fysisk kontakt. Svabø tar da hendene til Jagland og presser dem inn til brystene sine. Situasjonen har et klart erotisk tilsnitt,» skriver Gaute Hareide i anmeldelsen som han leverte inn på Hareid lensmannskontor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer