Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Synsk person skal ha «sett» Dung

Politiet sjekker nå et tips fra en synsk kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha saumfart Rådalen i Bergen med både letemannskap og spesialhunder fra Danmark, tar politiet nye grep i letingen etter liket av Dung Tran Larsen. Politiet sjekker nå et tips fra en synsk kvinne.

- Vi tar imot tips fra synske dersom opplysningene er av en slik karakter at vi mener at de bør sjekkes ut. Da er vi forpliktet til å følge dette opp, sier politiinspektør Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannskontor til Bergens Tidende.

Abrahamsen utelukker ikke at synske kan komme med effektive tips, men de fleste «synene» politiet mottar viser seg å være direkte feilaktige.

- Vi bruker aldri synske aktivt. Men når folk henvender seg så skal man lytte, og ikke utelukke noe. Opplysninger fra synske må undersøkes skikkelig, men det er lite sannsynlig at det de sier vil bli vedlagt som dokumentasjon i en sak, sier Salvesen.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt har svært liten tro på synske hjelpere.

- Fra mine 37 år i Oslopolitiet kan jeg ikke huske en eneste henvendelse fra synske som har ført til noe. Hvilke erfaringer de har andre steder kan jeg ikke si noe om, sier han til Bergens Tidende.

Ifølge den synske kvinnen er liket til Dung Tran Larsen i nærheten av et garasjeanlegg og en blå bygning på baksiden av søppelanlegget i Rådalen i Bergen.

Før hun tipset politiet hadde hun vært på befaring der sammen med Dungs mor.

BRUKER SYNSKE: Bildet viser etterforskere som søker etter Dung eller andre spor i saken på eiendommen til ektemannen. Nå viser det seg at politiet har brukt synske i jakten på den savnede kvinnen, og i disse dager vil undersøke nærmere et sted etter tips fra en synsk kvinne. Foto: Scanpix
BRUKER SYNSKE: Bildet viser etterforskere som søker etter Dung eller andre spor i saken på eiendommen til ektemannen. Nå viser det seg at politiet har brukt synske i jakten på den savnede kvinnen, og i disse dager vil undersøke nærmere et sted etter tips fra en synsk kvinne. Foto: Scanpix Vis mer

- Da fikk jeg en sterk reaksjon og kastet opp. Jeg er sikker på at det er riktig, sier hun til Bergens Tidende.

(NTB)

FORSVUNNET: Dung Tran Larsen ble meldt savnet 20. juli i fjor. Hennes ektemann (32, hans mor (59), far (62) og bror (34) er drapssiktet i saken, selv om ingen av dem lenger sitter i varetekt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media