Synsk tipser sendte politiet på villspor

«Så» massegrav med 25-30 lik, slo full alarm til politiet.

FULL UTRYKKING: Politiet fulgte tipset fra den synske kvinnen og rykket ut på jakt etter massegraven. Foto: REUTERS/Richard Carson/Scanpix
FULL UTRYKKING: Politiet fulgte tipset fra den synske kvinnen og rykket ut på jakt etter massegraven. Foto: REUTERS/Richard Carson/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En stor politiaksjon ble satt i gang utenfor Houston i USA da en kvinne som angivelig var synsk, tipset om en massegrav i området med flere titalls lik. Tipset var falskt.

Den lokale fjernsynskanalen KPRC meldte først at det ifølge lokalt politi var gjort et funn av likene etter 25-30 personer, deriblant flere barn. Åstedet var en bolig på landsbygda i Liberty County øst for Houston.

Senere på dagen ble opplysningene trukket tilbake. Det ble ikke funnet noen beviser for at det var en massegrav på stedet, fastslo politiet.

- Det er ingenting som tyder på at drap har funnet sted her, sa politiinspektør Rex Evans ved det lokale lensmannskontoret.

Saken bygget på et falskt tips fra en synsk kvinne, opplyste dommer Craig McNair.

Blodspor Ifølge McNair ringte tipseren til politiet både mandag kveld og tirsdag morgen for å fortelle om den påståtte massegraven. Politiet bestemte seg for å gå videre med saken fordi det ble funnet noe som så ut som blodspor på en dør, og fordi politifolkene kjente en lukt i bakgården som de ikke klarte å plassere.

- Vi tar dette svært, svært alvorlig. Jeg håper og ber om at dette er en falsk alarm, sa dommeren før det ble fastslått at tipseren hadde tatt feil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer