Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Synsk tipser sendte politiet på villspor

«Så» massegrav med 25-30 lik, slo full alarm til politiet.

FULL UTRYKKING: Politiet fulgte tipset fra den synske kvinnen og rykket ut på jakt etter massegraven. Foto: REUTERS/Richard Carson/Scanpix
FULL UTRYKKING: Politiet fulgte tipset fra den synske kvinnen og rykket ut på jakt etter massegraven. Foto: REUTERS/Richard Carson/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En stor politiaksjon ble satt i gang utenfor Houston i USA da en kvinne som angivelig var synsk, tipset om en massegrav i området med flere titalls lik. Tipset var falskt.

Den lokale fjernsynskanalen KPRC meldte først at det ifølge lokalt politi var gjort et funn av likene etter 25-30 personer, deriblant flere barn. Åstedet var en bolig på landsbygda i Liberty County øst for Houston.

Senere på dagen ble opplysningene trukket tilbake. Det ble ikke funnet noen beviser for at det var en massegrav på stedet, fastslo politiet.

- Det er ingenting som tyder på at drap har funnet sted her, sa politiinspektør Rex Evans ved det lokale lensmannskontoret.

Saken bygget på et falskt tips fra en synsk kvinne, opplyste dommer Craig McNair.

Blodspor Ifølge McNair ringte tipseren til politiet både mandag kveld og tirsdag morgen for å fortelle om den påståtte massegraven. Politiet bestemte seg for å gå videre med saken fordi det ble funnet noe som så ut som blodspor på en dør, og fordi politifolkene kjente en lukt i bakgården som de ikke klarte å plassere.

- Vi tar dette svært, svært alvorlig. Jeg håper og ber om at dette er en falsk alarm, sa dommeren før det ble fastslått at tipseren hadde tatt feil.

Tipseren vil nå bli etterforsket for å ha villedet politiet.

- Vi vil ta kontakt med henne, og hun kan bli holdt ansvarlig for å ha gitt et falskt tips og for å ha forårsaket dette bråket, sier McNair.

Tirsdag kveld vrimlet området med politifolk som ventet på en ransakingsordre. Da den til slutt kom, ble politiet sluppet inn av datteren i huset.

Også det føderale politiet FBI ble koblet inn i saken, og det ble gjennomført søk med en likhund.

Eieren bortreist Husets eier Joe Bankson sier til lokale medier at han og kona reiste derfra på søndag. Ifølge ham var det ingen grunn til at politiet skulle gjennomsøke huset. Han innrømmer at han fikk panikk da han fikk høre om saken.

- Jeg har ikke drept noen, sier Bankson til The Houston Chronicle.

- Og jeg har mange venner, men jeg har aldri hjulpet noen med å begrave lik, fortsetter han.

Bankson sier til fjernsynskanalen KHOU-TV at blodsporene stammer fra datterens tidligere kjæreste, som for to uker siden forsøkte å ta sitt eget liv der.

- Han var full og kuttet opp håndleddene.

(NTB)

FALSK ALARM: Sheriffen holder en pressekonferanse der han beroliger befolkningen om at den synske kvinnens tips om en massegrav med flere barn var oppspinn. Foto: REUTERS/Richard Carson/Scanpix
FALSK ALARM: Sheriffen holder en pressekonferanse der han beroliger befolkningen om at den synske kvinnens tips om en massegrav med flere barn var oppspinn. Foto: REUTERS/Richard Carson/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!