Syreangrepet mot Bethany var løgn

28-åringen diktet det opp og påførte seg selv skadene.

GROTESKE SKADER: Bethany Storro før og etter det angivelige syreangrepet som etterlot med henne med store skader i ansiktet. Foto: AP
GROTESKE SKADER: Bethany Storro før og etter det angivelige syreangrepet som etterlot med henne med store skader i ansiktet. Foto: APVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): For to uker siden meldte medier over hele verden om Bethany Storro (28), som ble vansiret etter at en ukjent kvinne plutselig kastet syre i ansiktet på henne.

- Hei, søta, lyst til å drikke dette? skal en afroamerikansk kvinne med en kopp i hånda ha sagt til Bethany på gata - før hun kastet syre på henne.

- Reddet synet Bethany, som er hjemmehørende i Vancouver i det nordvestlige USA (ikke å forveksle med den kanadiske byen med samme navn, red.anm.), har nå gjennomgått omfattende kirurgi for å bøte på skadene. Hun priste seg lykkelig over at hun gikk med solbriller den dagen, slik at hun reddet synet.

Imens har politiet i delstaten Washington satt inn store ressurser i jakten på den ukjente afroamerikanske kvinnen, og til og med laget en fantomtegning av henne på grunnlag av Bethanys forklaring.

Men nå viser det seg at det hele var oppspinn: Bethany har innrømmet at hun påførte skadene på seg selv og løy om angrepet, melder ABC News.

Ifølge CNN fattet politiet mistanke da de oppdaget hull og selvmotsigelser i Bethanys forklaring. I tillegg stemte ikke sprutmønsteret i ansiktet med forklaringen om et angrep, og huset hennes ble etter hvert ransaket. Til slutt brøt 28-åringen sammen og vedgikk løgnen.

- Angrer veldig Motivet for å dikte opp syreangrepshistorien er ikke klarlagt, og det er nå opp til politiet å avgjøre om Bethany skal siktes. Familien har forklart til politiet at Bethanys psyke er «skjør».

- Hun er ekstremt opprørt og angrer seg veldig. På mange måter er dette blitt større enn hun forventet, sa polititalskvinnen Marla Shuman på en pressekonferanse i går.

STOR OPPMERKSOMHET: Bethany holdt pressekonferanse på sykehuset etter operasjonen. Interessen for historien var enorm. Foto: ROSS WILLIAM HAMILTON/THE OREGONIAN/AP/SCANPIX
STOR OPPMERKSOMHET: Bethany holdt pressekonferanse på sykehuset etter operasjonen. Interessen for historien var enorm. Foto: ROSS WILLIAM HAMILTON/THE OREGONIAN/AP/SCANPIX Vis mer

Hun la til:

- Jeg tror det er åpenbart for alle at hun er i en sårbar mental tilstand. Jeg tror påtalemyndigheten vil ta det i betraktning.

I tillegg til at politiet har brukt hundrevis av arbeidstimer på etterforskningen, har en innsamlingsaksjon skaffet til veie en stor pengesum som skal gå til Bethany. Det jobbes nå med å finne en måte å tilbakeføre pengene til giverne.

Bethany var også invitert til Oprah Winfreys talkshow, men intervjuet ble avlyst.

OPPDIKTET GJERNINGSKVINNE: Dette er fantomtegningen politiet lagde av den afroamerikanske kvinnen som Bethany fortalte kastet syre i ansiktet på henne. Tegning: VANCOUVER-POLITIET/AP/SCANPIX
OPPDIKTET GJERNINGSKVINNE: Dette er fantomtegningen politiet lagde av den afroamerikanske kvinnen som Bethany fortalte kastet syre i ansiktet på henne. Tegning: VANCOUVER-POLITIET/AP/SCANPIX Vis mer