Syrer (19) alvorlig skadd i voldsepisode på asylmottak

Politiet har foreløpig få ledetråder etter at en 19 år gammel syrer ble utsatt for vold på et asylmottak fredag. De håper å få avhørt mannen så snart som mulig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voldsepisoden skjedde på Oslofjord Convention Center, som har leid ut leiligheter til Utlendingsdirektoratet (UDI), opplyser politiet.

- Vi fikk meldingen om at en mann var hardt skadd like etter 21. Det er en beboer på asylmottaket som ble skadd, sier operasjonsleder Anne Meyer i Vestfold politidistrikt til NTB.

NRK får opplyst at mannen er fra Syria. Han er innlagt på Sykehuset i Vestfold med hodeskader, men disse skal ikke være livstruende.

- Vi har foreløpig ingen mistenkte, og har ikke hatt mulighet til å prate mer med fornærmede. Han er fortsatt innlagt på sykehus, sier jourhavende jurist Thomas Kraglund i Vestfold politidistrikt til NTB lørdag morgen.

19-åringen fikk alvorlige, men ikke livstruende skader da tre personer slo og sparket ham fredag. Kraglund sier det fortsatt er uavklart om gjerningsmennene bor på asylmottaket eller kom utenfra.

Årsaken til voldshendelsen er foreløpig ukjent, og ingen personer er så langt pågrepet etter hendelsen. Politiet opplyser at de etterforsker saken.

- Man får vurdere formen hans utover dagen og se om han har opplysninger om hvem som kan stå bak, sier politijuristen.

Mottaket på Brunstad huser for tiden nærmere 1.000 asylsøkere. Ledelsen ved Oslofjord Convention Center har ikke ønsket å kommentere saken, skriver Tønsbergs Blad.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram