Syrere sultet til døde, kvalt, brent og slått

Dagen før Syria-konferanse offentliggjøres tusenvis av grusomme torturbilder.

GRUSOMME BILDER: Bildene som er framstilt i en rapport om den grusomme borgerkrigen, viser både tortur og mishandling av fanger som skal ha vært i Assad-regimets varetekt. Foto: Reuters/The Report
GRUSOMME BILDER: Bildene som er framstilt i en rapport om den grusomme borgerkrigen, viser både tortur og mishandling av fanger som skal ha vært i Assad-regimets varetekt. Foto: Reuters/The Report Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morgen starter den lenge varslede Syria-konferansen i Montreux i Sveits. Her skal representanter for Assad-regimet og opposisjonen  møtes - sammen med resten av verdenssamfunnet. Konferansen blir sett på som det viktigste og største internasjonale forsøket for å løse den stadig mer blodige Syria-krisa. Men få tror forhandlingene vil føre til noen løsning på den fastlåste og stadig forverrede borgerkrigen.

- Krigsforbrytelser fra Assad-regimet Langt over 100 000 mennesker er drept, og FN har sluttet å telle antall døde fordi situasjonen er blitt så farlig og uoversiktlig. Minst ti millioner mennesker er på flukt. Enten i sitt eget land, eller i nabolandene. FN og verdenssamfunnet står maktesløse på sidelinja, mens regionale stormakter står på hver sin side og finansierer borgerkrigen. De fleste har en agenda, og håper å få fram sitt syn på morgendagens Syria-møte.

Derfor er det ikke tilfeldig at CNN og britiske The Guardian har fått eksklusiv tilgang til å publisere funnene i en rapport dagen før konferransen. Men rapporten er gjennomført av erfarne og troverdige etterforskere, og viser hva som har vært klart for de fleste: At Bashar al-Assad og hans regime står bak massive overgrep mot sin befolkning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer