- Syrerne er engstelige

Anne Hege Grung svarer på dine spørsmål nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Det er veldig vanskelig å forstå hvorfor syriske myndigheter ikke stoppet dette angrepet, som er helt uakseptabelt, sier Anne Hege Grung til Dagbladet.no.

Grung er teolog og stipendiat ved programmet «Kulturell kompleksitet i det nye Norge», Culcom, ved Universitetet i Oslo, og har arbeidet med kristen-muslimsk dialog i åtte år. Grung har reist mye i Syria og fulgt landet tett.

- Syriske myndigheter har svært streng kontroll på befolkningen, og spesielt ekstreme grupper. Det er vanskelig å se at myndighetene ikke hadde mulighet til å hindre en direkte konfrontasjon mellom disse ekstreme gruppene og de danske og norske ambassadene. Det er mulig de tenker at det er bedre at sinnet rettes mot Danmark og Norge, og blir kansalisert ut på den måten, enn at de rammer egne myndigheter.

Hun sier at Syria er langt fra noe demokrati, og at myndighetene har et svært omfattende etterretningsapparat. Deler av befolkningen har svært liten tillit til myndighetene, som ikke tillater regimekritikk eller opposisjon, men enda mindre tillit til Vesten.

- Sammensatt

Demonstranter stormet, plyndret og tente på den norske ambassaden i Damaskus i dag. Angrepet kom få timer etter at demonstranter tente på den danske ambassaden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer