Borgerkrigen i Syria:

Syria: - Assad-regimet har brukt  giftige kjemikalier i to angrep i Aleppo

Human Rights Watch med ny rapport.

PUSTEPROBLEMER: Den 6. september i år, kom det en rekke bilder av barn og voksne med pusteproblemer fra den opprørskontrollerte østlige delen av Aleppo. Denne gutten får oksygen for å klare å puste. Nå mener Human Rights Watch å kunne påvise at det syriske regimet har brukt giftige kjemikalier i en ny rapport. Foto: Reuters / Scanpix
PUSTEPROBLEMER: Den 6. september i år, kom det en rekke bilder av barn og voksne med pusteproblemer fra den opprørskontrollerte østlige delen av Aleppo. Denne gutten får oksygen for å klare å puste. Nå mener Human Rights Watch å kunne påvise at det syriske regimet har brukt giftige kjemikalier i en ny rapport. Foto: Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Syriske styrker har antagelig brukt giftige kjemikalier i to nylige angrep i Aleppo, melder den anerkjente Human Rights Watch (HRW) i ny rapport. Organisasjonen har også informasjon som tyder på at terrorgruppa IS også har brukt kjemikalier som våpen.

HRW ber nå FN om å «handle umiddelbart på de troverdige rapportene om angrepene, innføre sanksjoner og ta saken til den Internasjonale krigsdomstolen i Haag».

- Selv etter at FN fikk bekreftet at den syriske regjeringen er ansvarlig for kjemiske angrep mot syriske sivile, har ikke Damaskus stoppet sin kriminelle oppførsel, sier Ole Solvang i Human Rights Watch.

Må straffes

Han fortsetter:

- Sikkerhetsrådet kan forhindre framtidige grusomheter ved å forsikre seg om at den syriske regjeringen vil bli straffet for å ignorere resolusjoner som er tatt i Sikkerhetsrådet.

Human Rights Watch har gått gjennom bilder og videoer som viser angrep som ble gjennomført i Aleppo den 10. august og 6. september i år. I tillegg har de intervjuet innbyggere, medisinsk personell og vitner i forbindelse med de to angrepene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer