Syria-angrep nedstemt

Det britiske parlamentet sier nei til militæraksjon.

FIKK ANGREPSNEI: Statsminister David Camerons ønske om å angripe mål i Syria ble nedstemt med 13 stemmer i det britiske parlamentet. Foto: REUTERS/UK Parliament via Reuters TV/NTB Scanpix
FIKK ANGREPSNEI: Statsminister David Camerons ønske om å angripe mål i Syria ble nedstemt med 13 stemmer i det britiske parlamentet. Foto: REUTERS/UK Parliament via Reuters TV/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det britiske parlamentet har nedstemt statsminister David Camerons ønske om å angripe Syria. Forslaget ble avgjort med 285 mot 272 stemmer.

- Jeg vil handle deretter, sier Cameron ifølge BBC.

Sesjonen var bare ett av flere krisemøter i kveld om Syria-situasjonen og bruken av kjemiske våpen. FNs sikkerhetsråd er ifølge flere medier innkalt til et hastemøte etter initiativ fra president Bashar al-Assads fremste støttespiller Russland.

Og i USA har Det hvite hus kalt inn til en briefing om Syria-krisen for nøkkelpersoner i senatet og Representantenes hus fra begge partier.

Heller ikke president Barack Obama er i tvil om hvem som er ansvarlig for gassangrepet mot Zamalka nær Syrias hovedstad Damaskus.
Ifølge britenes etterretningstjeneste døde minst 350 mennesker, mens opprørsledere sier at tallet er over 1300.

«Dette er ikke som Irak», sa Cameron til de britiske parlamentarikerne før kveldens avstemning.

Saken oppdateres.