ANGREPET: Syria anklager opprørsstyrker for å ha angrepet et lager for kjemiske våpen. De sier også at våpnene var i ferd med å ødelagt i tråd med overenstemmelsene de har inngått med FN. Her er president Bashar al-Assad under et møte med Tim Anderson som var en del av en australsk delegasjon som møtte den syriske lederen i går. Foto: AFP PHOTO /SANA
ANGREPET: Syria anklager opprørsstyrker for å ha angrepet et lager for kjemiske våpen. De sier også at våpnene var i ferd med å ødelagt i tråd med overenstemmelsene de har inngått med FN. Her er president Bashar al-Assad under et møte med Tim Anderson som var en del av en australsk delegasjon som møtte den syriske lederen i går. Foto: AFP PHOTO /SANAVis mer

Syria anklager opprørerne for å ha angrepet lager for kjemiske våpen

Fire personer skal ha blitt drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske myndigheter anklager opprørerne i landet for å ha angrepet to steder der det er lagret kjemiske våpen.

Ifølge det syriske nyhetsbyrået Sana, som siterer en kilde i det syriske utenriksdepartementet, skjedde angrepet 21. desember, men ble avverget av syriske militære. I et av angrepene skal fire personer ha blitt drept og 28 andre såret.

Regjeringskilden anklaget samtidig land som støtter den syriske opposisjonen for å lekke informasjon om hvor de kjemiske våpnene er lagret og oppmuntre opprørerne til å angripe dem.

Syria har etter krav fra FN gått med på å kvitte seg med sine kjemiske våpen, og dette arbeidet skal ha vært i gang på de to lagrene som ble angrepet, blir det opplyst fra Syrias utenriksdepartement.

(NTB)