Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Syria beskyldes for å bruke klorgass

Minst 13 personer som følge av angrepene.

KLORGASS: Dette bildet fra 2013 viser FN-utsendinger som henter ut prøver fra Zamalka i Damaskus.  Foto: Local Committee of Arbeen / AP / NTB Scanpix
KLORGASS: Dette bildet fra 2013 viser FN-utsendinger som henter ut prøver fra Zamalka i Damaskus. Foto: Local Committee of Arbeen / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er høyst sannsynlig at det syriske regimet brukte klorgass under angrep mot tre landsbyer i fjor, sier Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW).

Ifølge en rapport som OPCW utga tirsdag, døde minst 13 personer som følge av angrepene.

FNs sikkerhetsråd drøftet rapporten tirsdag, men det var uenighet mellom Storbritannia, Frankrike og USA på den ene siden og Russland på den andre.

USAs FN-ambassadør Samantha Power sier at den nye rapporten bidrar med nye vitneforklaringer som styrker bevisene for at Syria bruker klorgass mot opprørerne.

I rapporten presenteres 32 vitner som sier de hørte helikoptre samtidig som bomber smalt og 29 som sier de luktet klorgass. Power sier at bare regimet bruker helikopter.

Angrepene fant sted mellom april og august i fjor og var rettet mot landsbyene Talmenese, Al Tamanah og Kafr Zita.

Syria trengte ikke å oppgi sine lager av klorgass som ledd i avtalen om fjerning av kjemiske våpen i 2013 fordi klorgass også brukes i andre sammenhenger.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook