PALMYRA: I går kom meldingen om at IS skal ha drept flere hundre sivile i Palmyra, og at de fleste av disse skal ha vært kvinner og barn. Nå sier rapportene fra området at Syria slår tilbake. Reuters skriver at det syriske luftvåpenet har gjennomført 15 bombetokt like ved den antikke ruinbyen mandag morgen. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN KLEIN / NTB SCANPIX
PALMYRA: I går kom meldingen om at IS skal ha drept flere hundre sivile i Palmyra, og at de fleste av disse skal ha vært kvinner og barn. Nå sier rapportene fra området at Syria slår tilbake. Reuters skriver at det syriske luftvåpenet har gjennomført 15 bombetokt like ved den antikke ruinbyen mandag morgen. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN KLEIN / NTB SCANPIXVis mer

Syria bomber ved den antikke ruinbyen etter rapportene om drap på kvinner og barn

Palmyra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går kom meldingen om at IS skal ha drept flere hundre sivile i Palmyra, og at de fleste av disse skal ha vært kvinner og barn.

Nå sier rapportene fra området at Syria slår tilbake. Reuters skriver at det syriske luftvåpenet har gjennomført 15 bombetokt like ved den antikke ruinbyen mandag morgen.

Flyene gjennomførte angrep mot en rekke mål i byen, deriblant byens sykehus. Det sier Rami Abdulrahman, grunnlegger av Det syriske observatoriet for menneskerettigheter til nyhetsbyrået.

IS-tilhengere har på sosiale medier lagt ut bilder som viser hvordan soldatene gjennomsøker de offentlige bygningene i byen mens de river ned bilder av president Bashar al-Assad og hans far.

Les også: Dette er partene i Syria-krigen

Hindret flukt IS tok kontroll over byen i forrige uke, etter at regjeringstro styrker trakk seg vekk fra Tadmur, etter at IS tok al-Sukhanah 20. mai. 

Den monumentale ruinbyen ligger i en oase langt inn ei den syriske ørkenen. Stedet ble oppført på UNESCOs liste over verdensarven i 1980. 

Sivilbefolkningen i Syria utsettes for enorme lidelser som følge av IS-offensiven de siste dagene, ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

FN har fått meldinger om at det syriske regimet hindret sivile i å flykte før IS tok kontroll over Palmyra, ifølge BBC.

Les også: Seks svar: Hva må til for å stoppe krigen i Syria?

Tilbakeslag» President Barack Obama kaller IS' erobring av Ramadi i Irak og Palmyra i Syria et «taktisk tilbakeslag» og mener USA ikke taper krigen mot ekstremistgruppa.

Uttalelsene kommer i et intervju med nyhetsmagasinet The Atlantic.

Siden august 2014 har en koalisjon ledet av USA angrepet mer enn 6.000 mål i Irak og Syria fra lufta. Målet har vært å svekke ekstremistgruppa Den islamske staten (IS).

Obama har så langt ikke satt inn bakkestyrker i Irak, etter å ha ført en lang og brutal krig i landet etter at Saddam Hussein ble styrtet. Den militære fiaskoen i Ramadi har imidlertid sådd ny tvil om den amerikanske strategien og troverdigheten til den irakiske sentralregjeringen.

Obama peker på manglende trening og forsterkninger til Iraks egne sikkerhetsstyrker som årsaker til nederlaget i Ramadi.