- Syria bombet bru langs flyktningrute

Det melder syriske aktivister.

SØKER TILFLUKT: Et syrisk barn som flyktet fra urolighetene i byen Qusair har søkt tilflukt i Arsal i Bekaadalen, i nabolandet Libanon. FOTO: REUTERS / Mohamed Azakir / SCANPIX
SØKER TILFLUKT: Et syrisk barn som flyktet fra urolighetene i byen Qusair har søkt tilflukt i Arsal i Bekaadalen, i nabolandet Libanon. FOTO: REUTERS / Mohamed Azakir / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): - Regimestyrker bombet ei bru nær Qusair i Homs-provisen som blir brukt av flyktninger og sårede som flykter til Libanon, ifølge Rami Abdel Rahman fra eksilorganisasjonen Syrian Observatory for Human Rights.

- De forsøker å stenge alle atkomstveier mellom Libanon og Syria, spesielt i Qusair-området og Tall Kalakh, legger han til.

Angrepet skal ha skjedd i landsbyen Rableh, som ligger om lag tre kilometer fra grensa til Libanon.

Aktivisten Hadi Abdallah, som er i Homs, sier brua ble brukt i forrige uke for å få den sårede franske reporteren Edith Bouvier ut av Homs.

- Brua ble truffet av artillerigranater, sier Abdallah på telefon til nyhetsbyrået AFP.

- Den kan ikke brukes lenger. Det var hovedruta for transport av sårede, legger han til.

Ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har om lag 2.000 syrere tatt seg over grensa til nabolandet Libanon siden helgen. I alt 7.058 syrere har registrert seg som flyktninger i Libanon, men tallet er ventet å stige som følge av den nye flyktningstrømmen de siste dagene.

FNs nødhjelpskoordinator Valerie Amos reiser i morgen til Syria på et tredagens-besøk i Damaskus for å undersøke de humanitære forholdene i landet, melder The New York Times.

I over én måned har hun søkt om tillatelse til å besøke Syria, men først nå har Assads regjering gitt henne tillatelse, med en begrensning til tre dager. Også Kofi Annan, tidligere generalsekretær i FN, vil reise til Syria for å forsøke å få stanset voldshandlingene og bruddene på menneskerettigheter, samt å promotere en fredelig løsning på krisen, ifølge avisen.

Det statsdrevne nyhetsbyrået The Syrian Arab News Agency "ønsker Annan velkommen".