Syria demper ambassadør

Syriske myndigheter dempet onsdag en uttalelse fra landets ambassadør i Spania. Ambassadøren sa at Syria vil slå tilbake hvis Israel fortsetter å angripe syrisk territorium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis Israel angriper Syria én, to og tre ganger, vil selvfølgelig Syrias folk, regjering og hær forsvare seg, sa Mohsen Bilal, som er ambassadør i Madrid.

Han sa også at Syria ville ta i bruk alle midler for å forsvare seg.

- Dersom Israel fortsetter å angripe oss, og fortsetter med sin aggresjon, vil vi selvfølgelig reagere på angrepene - til tross for det faktum at vi kjemper for fred, og at vi ønsker å gjenoppta fredskonferansen fra Madrid, sa Mohsen Bilal.

Israel og Syria er teknisk sett i krig med hverandre, og fredssamtalene som ble innledet i Madrid i 1991, brøt sammen i 2000.

Uttalelsene fra Mohsen Bilal blir delvis tilbakevist av myndighetene i Syrias hovedstad Damaskus.

- Dette er hans personlige forståelse av den offisielle holdningen, sa en offisiell kilde.

- Det offisielle syriske synspunktet er uttrykt i brev til FN, la han til.

Onsdag oppfordret Terje Rød-Larsen, som er FNs spesialutsending i Midtøsten, både Syria og Israel til å hindre at det israelske angrepet mot Syria sist søndag skal føre til en opptrapping av volden i området.

- Angrep og motangrep som dette fører oss i retning av en bratt og vanskelig sti mot mer vold, sa den norske FN-utsendingen.

NTB