STEMT UT: Slik så det ut da utenriksministrene i Den arabiske liga samlet seg til krisemøte om Syria i dag. Foto: AP Photo/Amr Nabil/Scanpix
STEMT UT: Slik så det ut da utenriksministrene i Den arabiske liga samlet seg til krisemøte om Syria i dag. Foto: AP Photo/Amr Nabil/ScanpixVis mer

Syria ekskludert fra Den arabiske liga

Den arabiske liga har ekskludert Syria fra organisasjonen inntil syriske myndigheter oppfyller punktene i fredsplanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble klart på et krisemøte i Kairo lørdag.

Ligaen varsler også at den vil iverksette økonomiske og politiske sanksjoner mot Syria.

Syriske myndigheter sa i begynnelsen av november ja til en fredsplan fra ligaen, som blant annet innebar løslatelse av politiske fanger, tilbaketrekking av hæren fra flere byer, samt at observatører og journalister skal kunne bevege seg fritt.

Men menneskerettighetsgrupper hevder at regimet i stedet har intensivert kampen mot opposisjonen, især i byen Homs, som i flere uker har vært beleiret av sikkerhetsstyrker.

Ifølge FN har minst 3.500 mennesker så langt mistet livet i den åtte måneder lange blodige konflikten i Syria, der opprørsgrupper presser på for å bli kvitt president Bashar al-Assad og hans regime.

Fredag ble minst 23 mennesker drept i nye uroligheter i flere byer etter fredagsbønnen, ifølge AFP. CNN melder at 37 mennesker, de fleste sivile, ble drept.
(NTB)