Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Syria er i ferd med å bli en lekeplass der Vesten og Russland måler muskler

Demonstrerer våpen, og forbereder noe som kan likne en ny kald krig.

LUFTANGREP: Slik så det ut etter et amerikansk luftangrep mot IS-stillinger i Kobani i fjor. Foto: Umit Bekas / Reuters / NTB Scanpix
LUFTANGREP: Slik så det ut etter et amerikansk luftangrep mot IS-stillinger i Kobani i fjor. Foto: Umit Bekas / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

DET ER BÅDE politiske muskler, og militære muskler som måles etter at også Russland valgte å kaste seg inn i krigen i september. Siden da har store ting skjedd i det voldtatte landet Syria.

På det politiske plan er Russland på offensiven etter at de tidligere i måneden inngikk en avtale med den irakiske regjeringen om å dele etterretning. Med i etterretningssamarbeidet er også Iran og den syriske regjeringen til Bashar al-Assad. Resultatet av dette har vi sett de siste dagene, da flere tusen iranske soldater er fløyet inn på Bassel al-Assad flyplassen ved Lakatia, som i perioder har vært stengt for annen trafikk. Russerne disponerer også el flystripe i Lakatia, dit mer enn 1000 soldater og en mengde utstyr er fløyet inn.PLANEN ER å starte et koordinert angrep mot Aleppo, som var Syrias største by og finanssenter, men der flere av de store gruppene i den kaotiske syriske borgerkrigen alle slåss mot hverandre. Iranske myndigheter har sagt offentlig at de vil vurdere en henvendelse fra den syriske regjeringen om militær hjelp. Det betyr at de iranske soldatene som er fløyet til Lakatia skal slåss sammen med syriske regjeringsstyrker, med russisk flystøtte, for å ta kontroll over Aleppo og områdene rundt.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?