Syria-farer (23) fra Oslo erkjenner å ha vært tilsluttet terrorgruppa IS

Men nekter for å ha planlagt terror.

SKAL HA FÅTT MILITÆR TRENING: Under oppholdet i Syria skal de to terrortiltalte mennene fra Norge ha gjennomført et trenings- og opplæringsprogram og blant annet fått opplæring i atskillelse og sammensetning av AK47 automatvåpen, ifølge tiltalen. Foto: AP / NTB Scanpix
SKAL HA FÅTT MILITÆR TRENING: Under oppholdet i Syria skal de to terrortiltalte mennene fra Norge ha gjennomført et trenings- og opplæringsprogram og blant annet fått opplæring i atskillelse og sammensetning av AK47 automatvåpen, ifølge tiltalen. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det opplyser 23-åringens forsvarerer, Svein Holden, til Dagbladet. 

Tsjetsjeneren er dermed den andre tiltalte fra Norge med tilknytning til IS som har erkjent å vært en del av terrororganisajonen i Syria og Irak. Fra før har norsk-somalieren Djibril Abdi Bashir fra Skien erkjent at han var tilknyttet gruppa, men kun for å tilby hummanitær hjelp.

23-åringen skal sammen med en norsk-pakistansk familiefar fra Fredrikstad ha reist fra Norge til Syria i august 2014. Familiefaren oppholdt seg i Syria i en drøy måned, mens 23-åringen var der i om lag seks måneder.

Begge to ble pågrepet samme dag i en koordinert politiaksjon i fjor sommer.

Onsdag neste uke må begge møte opp i Oslo tingrett tiltalt for deltakelse og støtte til terrororganisasjonen Den islamske stat (IS) i Syria, og tiltalt for å ha planlagt terrorhandlinger. Forbrytelsen har en strafferamme på tolv års fengsel.

- Min klient kommer til å erkjenne deltakelse i IS i en periode, men ikke forbund. Han har bare vært en deltaker, sier Holden.

23-åringen har tidligere nektet straffskyld hele veien, men forsvareren regner med at klienten nå får strafferabatt for erkjennelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer