Syria fordømmer Norges beslutning om å trene opp spesialsoldater

- Assad-regjeringen er rasende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Syria fordømmer Norges beslutning om at norske spesialsoldater skal trene opp syriske opprørsgrupper og kan bli sendt inn i landet. Det melder det syriske utenriksdepartementet, ifølge VG,  og Assad-regjeringen er rasende, skriver avisa.

- Den Syriske Arabiske Republikk fordømmer uttalelsene fra den norske statsministeren mandag om hennes lands intensjoner om å sende 60 spesialsoldater for å trene opp det hun kaller «syriske krigere» under dekke av å kjempe mot IS, skriver det syriske utenriksdepartementet i en uttalelse gjennom Syrias offisielle nyhetsbyrå SANA.

Det var på mandag at det ble kjent at Norge sender en styrke på om lag 60 soldater til Jordan for å trene syriske opprørere som kjemper mot ekstremistgruppen IS. Etter planen skal de være på plass før sommeren.

Regjeringen har - med støtte fra juristene i Utenriksdepartementets rettsavdeling - bestemt at de norske soldatene kan sendes inn på syrisk territorium, så lenge de kun skal slåss mot IS.

Beslutningen var tema i Stortingets muntlige spørretime i dag.

Et klart flertall støtter bidraget, men SV og Senterpartiet går mot. SV-leder Audun Lysbakken mener mye er uklart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer