Syria fra første dag i ny jobb

Flyktninghjelpen neste for Jan Egeland.

 FLYKTNINGSHJELPEN NESTE:  Nå skal Jan Egeland bytte jobb igjen - her på direktørkontoret i Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) i 2009. Foto: Erik Berglubnd/Dagbladet.
FLYKTNINGSHJELPEN NESTE: Nå skal Jan Egeland bytte jobb igjen - her på direktørkontoret i Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) i 2009. Foto: Erik Berglubnd/Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Egeland (55) blir ny generalsekretær i Flyktninghjelpen.

Han er i dag europadirektør i Human Rights Watch og begynner i sin nye stilling 12. august.

Egeland har tidligere vært FNs visegeneralsekretær for humanitære saker og organisasjonens nødhjelpskoordinator. Han har også vært leder for NUPI og generalsekretær for Norges Røde Kors.

- Syria fra dag en Styreleder i Flyktninghjelpen Idar Kreutzer sier Egeland vil bli en sterk talsperson for verdens fordrevne og er godt kvalifisert til stillingen.

- I krig og krisetid har jeg ofte vært vitne til at Flyktninghjelpens arbeid redder liv og beskytter de mest utsatte. Det er med ydmykhet og forventning jeg ser fram til å ta fatt på jobben som generalsekretær.

- Hjelp til de fordrevne i og fra Syria vil fra første stund være en viktig arbeidsoppgave, men også beskyttelse av sivile i alle de største konfliktområdene fra Kongo til Afghanistan og fra Sudan til Colombia, sier Egeland i en kommentar.

(NTB).