Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Syria har kjemiske våpen

George W. Bush truer Syria, Iran og Nord-Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den syriske regjeringen må samarbeide med USA og våre koalisjonspartnere. De må ikke gi opphold til medlemmer av Baath-partiet, militære ledere eller andre som skal holdes ansvarlige, sa Bush under en pressekonferanse i Det hvite hus i dag.

Samtidig anklagde han Syria for å ha kjemiske våpen, noe Syria har benektet siden CIA først framsatte anklagene. Det kan bety at Syria er neste mål.

Bush benyttet også anledningen til å advare Syria, Iran og Nord-Korea ved å vise til at USAs aksjon i Irak understreket at de mente alvor i kampen mot masseødeleggelsesvåpen.

Reporterne spurte Bush om USA ville bruke makt hvis ikke Syria utleverte de angivelige irakiske lederne.

- De er rett og slett nødt til å samarbeide, svarte Bush unnvikende.

Syrias viseambassadør i USA, Imad Moustapha, benekter ifølge Associated Press at landet skjuler etterlyste irakere. Det tror forsvarsminister Donald Rumsfeld ikke på.

- Det er ikke tvil om at ledende medlemmer av Saddam Hussein regjering er rømt til Syria, sier Rumsfeld.

- Vi håper virkelig ikke Syria er blitt et fristed for krigsforbrytere og terrorister.

President Bush sier at han trolig vil ta kontakt med syriske myndigheter allerede i dag, for å vise at han mener alvor med advarselen.

Samtidig skriver ukemagasinet Time at et tunisisk medlem av Ansar al-Islam styrer organisasjonen fra Syria.

Ett av bevisene mot tunisieren, ved navn mulla Abderrazzak, skal være at han i den første uken av krigen mot Irak ringte en terrorgruppe i Milano fra sin satellittelefon, skriver NTB.

Abderrazzak ville at gruppens medlemmer skulle forlate Europa og komme til Irak for å slutte seg til den hellige krigen mot amerikanske og britiske styrker, ifølge rettsdokumenter i Milano som Time har hatt adgang til.

STOPP: George W. Bush møtte pressen i dag, og benyttet anledningen til å advare flere land i det han har beskrevet som ondskapens akse.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media