KJEMPER: Et medlem av opprørsgruppen Free Syrian Army (FSA) blokkerer en gate nord for Damaskus, etter meldinger om angrepene mot byen Homs. Flere hundre meldes drept i det som beskrives som det blodigste angrepet siden opprøret startet. Foto: REUTERS/SCANPIX
KJEMPER: Et medlem av opprørsgruppen Free Syrian Army (FSA) blokkerer en gate nord for Damaskus, etter meldinger om angrepene mot byen Homs. Flere hundre meldes drept i det som beskrives som det blodigste angrepet siden opprøret startet. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

- Syria har tatt barbariet ett skritt videre

Dødstallene etter blodbadet i byen Homs stiger. - Vi blir massakrert, sier en innbygger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere hundre mennesker skal være drept i massive granatangrep mot den syriske byen Homs. Situasjonen er uoversiktlig og uavklart, og ubekreftede tall varierer mellom 200 og 450 drepte. I tillegg skal mange hundre være skadd, ifølge aktivister inne i byen.

Angrepet beskrives som det blodigste siden opprøret i landet startet for ti måneder siden. Frankrike sier Syrias regime tar «barbariet ett skritt videre» med massakren, melder nyhetsbyrået AFP.

Aktivister sier til Al Jazeera at president Bashar al-Assads styrker har brukt stridsvogner, granatkastere og maskingevær under angrepet mot bydelen Khaldiyeh.

- Jeg er blitt fortalt at kapasiteten på hovedsykehuset er fullstendig spreng, og at folk har satt opp provisoriste klinikker i moskeer. De er i ferd med å gå tom for blod, sier journalist Mysa Khalaf til nyhetsnettstedet.

Homs har hele tiden vært et episenter for uroen, blant annet på grunn av et stort antall militære avhoppere som har forskanset seg i byen. Uavhengige medier er forhindret i å kunne rapportere fra byen og verifisere påstander.

- Et par kvelder til som dette og Homs er slettet fra kartet. Vi blir massakrert. Hva venter Sikkerhetsrådet på? sier en innbygger i bydelen Bab Tadmur til nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Ubekreftede videoer på nettet, offentliggjort av aktivister, viser det som skal være kaotiske scener etter angrepene, med brennende hus, hardt skadde og drepte mennesker.

Myndighetene, på sin side, nekter for å stå bak angrepene, og hevder amatøropptakene viser likene til personer kidnappet av «væpnede terrorgrupper», som drepte og filmet dem for å legge skylda på regimet, ifølge AP.

Abu Rami Alhomsy i Syrian Revolutionary General Commision sier granatangrepene startet i fredag kveld.

- Mange er skadd. Mange kvinner og barn er drept og såret. Jeg gjemmer meg på gata med mange andre rundt meg. De skyter inn hit fra et sted utenfra. Å gud, sier han på telefon til Sky News mens det høres lyder fra eksplosjoner i bakgrunnen.

Klokken 15.00, norsk tid, skal FNs sikkerhetsråd etter planen stemme over en resolusjon som krever president Bashar al-Assads avgang.

Russland har imidlertid truet med å bruke vetoretten og dermed stanse forslaget. Utenriksminister Sergej Lavrov sier det vil være en «skandale» dersom Sikkerhetsrådet faktisk stemmer over forslaget, melder NTB.

Aktivister i byen ber det internasjonale samfunnet om å gripe inn for å stanse volden.

- Vi vil ha noen til hjelpe oss. Vår Free Syrian Army har bare kalasjnikover og maskingevær. Noen RPG-er og noen raketter. De kan ikke kjempe mot hele den syriske hæren, som har stridsvogner og fly. Vi trenger hvem som helst til å komme og hjelpe oss, sier en til Al Jazeera.

De syriske ambassadene i blant annet Kairo, London, Berlin og Kuwait har blitt angrepet av demonstranter etter dagens meldinger om offensiven mot Homs.