- Syria-krigere hadde som mål å angripe EU-kommisjonen og drepe så mange som mulig

Ifølge nederlandsk TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU-kommisjonens hovedkvarter i Brussel kan ha vært ett av flere mulige terrormål som tidligere Syria-krigere har sett seg ut.

Den nederlandske rikskringkastingen NOS melder at det er minst to personer fra Haag blant personene som belgisk politi har pågrepet fordi de mistenkes for terrorplanlegging.

- De planla et angrep. Ett av dem var mot bygningen til EU-kommisjonen, opplyser NOS, som kun refererer til ikke navngitte kilder.

- Det skulle ikke rettes mot særskilte EU-kommissærer. Det skulle være mer som angrepet mot Det jødiske museum. Målet var å drepe så mange mennesker som mulig, ifølge kanalen. Fire personer ble skutt og drept i angrepet mot museet. En tidligere Syria-kriger er pågrepet og siktet for drapene.

Den belgiske avisen L'Echo meldte lørdag at belgisk politi har forhindret flere terrorangrep de siste månedene - angrep som skal ha vært planlagt av tidligere krigere i Den islamske staten (IS). Flere personer skal være pågrepet, men belgisk politi vil ikke kommentere opplysningene.

Opptil 400 belgiere antas å ha reist til Syria for å kjempe med grupper som bekjenner seg til en ytterliggående islamistisk ideologi. Ifølge L'Echo har 90 av dem kommet hjem igjen.

(NTB)