- Syria-krigere hadde som mål å angripe EU-kommisjonen og drepe så mange som mulig

Ifølge nederlandsk TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

EU-kommisjonens hovedkvarter i Brussel kan ha vært ett av flere mulige terrormål som tidligere Syria-krigere har sett seg ut.

Den nederlandske rikskringkastingen NOS melder at det er minst to personer fra Haag blant personene som belgisk politi har pågrepet fordi de mistenkes for terrorplanlegging.

- De planla et angrep. Ett av dem var mot bygningen til EU-kommisjonen, opplyser NOS, som kun refererer til ikke navngitte kilder.

- Det skulle ikke rettes mot særskilte EU-kommissærer. Det skulle være mer som angrepet mot Det jødiske museum. Målet var å drepe så mange mennesker som mulig, ifølge kanalen. Fire personer ble skutt og drept i angrepet mot museet. En tidligere Syria-kriger er pågrepet og siktet for drapene.

Den belgiske avisen L'Echo meldte lørdag at belgisk politi har forhindret flere terrorangrep de siste månedene - angrep som skal ha vært planlagt av tidligere krigere i Den islamske staten (IS). Flere personer skal være pågrepet, men belgisk politi vil ikke kommentere opplysningene.

Opptil 400 belgiere antas å ha reist til Syria for å kjempe med grupper som bekjenner seg til en ytterliggående islamistisk ideologi. Ifølge L'Echo har 90 av dem kommet hjem igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer