Syria: Nye 16 personer døde av sult i Madaya

Innbyggerne i den syriske byen Madaya fortsetter å sulte. Ytterligere 33 personer risikerer å dø av matmangel.

SLIPP MAT, IKKE BOMBER:  Aksjonister i London krevde tidligere denne måneden at det internasjonale samfunnet må få inn mat til de rundt 40 000 innbyggerne i den syriske byen Madaya. Ytterligere 16 personer er nå døde av sult. Foto: Scanpix
SLIPP MAT, IKKE BOMBER: Aksjonister i London krevde tidligere denne måneden at det internasjonale samfunnet må få inn mat til de rundt 40 000 innbyggerne i den syriske byen Madaya. Ytterligere 16 personer er nå døde av sult. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De over 40 000 innbyggerne i den beleirede syriske byen Madaya fortsetter å sulte, til tross for at livsviktig nødhelp og medisinsk evakuering denne måneden, skriver Le Point. Byen er fremdeles omringet av styrker som støtter Bashar al-Assad og hans regime, og innbyggerne er sperret inne.

Nå melder medisinsk personell i Leger Uten Grenser at nye 16 personer er døde av sult, etter at nødhjelpen kom til byen. Dermed har så mange som 46 personer dødd av sult siden 1. desember.         33 i fare for å dø - Det er totalt uakseptabelt at mennesker fortsatt dør av sult, og at syke og skadde mennesker ikke får slippe ut for å få livsviktig medisinsk hjelp, sier Brice de le Vingne, Leger Uten Grensers operasjonsdirektør i Brussel, ifølge Leger Uten Grenser. Organisasjonen ansår at så mange som 320 personer nå er underernært i Madaya.

- 33 av disse er akutte, og deres liv står i fare hvis de ikke får umiddelbar medisinsk behandling. Innbyggerne fortsetter å dø av sult, og situasjonen er uakseptabel, sier de le Vingne. Leger Uten Grenser anklager styrker som er lojale til den syriske presidenten Bashar al-Assad for å «fortsette å blokkere forsyninger og medisinsk utstyr til byen».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer