Syria omtaler Obama som en stakkar

Syria ber FN stanse amerikansk bombing. Samtidig latterliggjør regimet Barack Obama, som har søkt Kongressen om lov til å bombe.

KLAR TALE: Over hele verden demonstreres det mot Barack Obamas planer om å bombe Syria. Her fra Kairo i Egypt.(AP Photo/Lefteris Pitarakis) Scanpix
KLAR TALE: Over hele verden demonstreres det mot Barack Obamas planer om å bombe Syria. Her fra Kairo i Egypt.(AP Photo/Lefteris Pitarakis) Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Syriske aviser sier det er et «historisk tilbaketog» fra Obama å utsette et eventuelt angrep med minst ni dager, og å overlate spørsmålet om bombing til Kongressen.

Alliansen som sprakk - Det er klart at det er en følelse av nøling og skuffelse i det Barack Obama sa på lørdag. Det en følelse av forvirring også, sier viseforsvarsminister Faisal Mekdad.

Han er ikke den eneste som har registrert at Obama vinger etter gassangrepet i utkanten av Damaskus 21. august. Først krevde Obama, sammen med den britiske statsministeren David Cameron og den franske presidenten Francois Hollande, at Syria måtte bombes hvis det var klart at det var gass som ble brukt, og at regjeringen sto bak.

Så trakk Storbritannia seg etter at et flertall i Underhuset stemte ned Camerons forslag om bombing. Det var et enormt nederlag for ham, men et nesten like stort nederlag for Obama, som helt uventet mistet sin nærmeste allierte. Det er trolig for ikke å stå helt alene i krigen Obama har valgt å gå til kongressen. Men det tegner ikke et bilde av en sterk og handlekraftig president.

Også Syrias viktigste allierte, Russland, er i ferd med å komme på offensiven. President Vladimir Putin har i helga kommet med en generell kritikk av USAs påståtte krigerske politikk i Midtøsten, og han har retorisk spurt om det noe sted har gjort situasjonen bedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer