Syria skal ha funnet gassgranater hos opprørere

Syriske regjeringssoldater har ifølge landets kringkasting funnet kjemiske våpen hos opprørere nær Damaskus.

GIKK INN I TUNNELER: Syriske regjeringssoldater har gått inn i tunneler i forstaden Jobar i Damaskus som er kontrollert av opprørere, hvor de hevder de har funnet kjemiske våpen. Foto:

AP Photo / Hassan Ammar / NTB scanpix
GIKK INN I TUNNELER: Syriske regjeringssoldater har gått inn i tunneler i forstaden Jobar i Damaskus som er kontrollert av opprørere, hvor de hevder de har funnet kjemiske våpen. Foto: AP Photo / Hassan Ammar / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Soldatene har gått inn i tunneler i Damaskus som er kontrollert av opprørere, og funnet kjemiske våpen. Noen soldater skal ha blitt kvalt, melder den regimekontrollerte TV-stasjonen.

Funnene skal ha blitt gjort i forstaden Jobar.

- Helter fra hæren har gått inn i terroristenes tunneler og så kjemiske våpen, sier TV-stasjonen med henvisning til «en nyhetskilde».

- I noen tilfeller ble soldater kvalt da de gikk inn i Jobar, het det videre.

- Ambulanser kom til unnsetning for å hjelpe de som holdt på å kveles i Jobar, hevdet TV-stasjonen som sa at en enhet av hæren forberedte seg på å storme forstaden der opprørere som kjemper for å avsette president Bashar al-Assad, har en base.

Syriske aktivister anklager regimet for å stå bak det som skal ha vært et stort gassangrep som drepte hundrevis av mennesker tidligere denne uka.

Regimet har hele tiden benektet det.

(NTB)