- Syria støtter «enhver internasjonal innsats» i kampen mot jihadister

Flere titalls islamister drept i angrep i natt.

USA-ANGREP:  Dette bildet skal vise en eksplosjon i landsbyen Kfar Derian, etter USA i natt utførte en rekke luftangrep mot Den islamske stat i Syria. Bildet er tatt fra en video som ble lastet opp på sosiale medier. Foto: Amatørvideo via AP Video / NTB Scanpix T
USA-ANGREP: Dette bildet skal vise en eksplosjon i landsbyen Kfar Derian, etter USA i natt utførte en rekke luftangrep mot Den islamske stat i Syria. Bildet er tatt fra en video som ble lastet opp på sosiale medier. Foto: Amatørvideo via AP Video / NTB Scanpix T Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I natt bombet USA Den islamske stat i Syria for første gang, i et stort angrep mot de ekstreme islamistenes hovedsete Raqqa og flere mål langs grensa til Irak.

Nyhetsbyrået AFP melder nå at Syria støtter den internasjonale innsatsen i kampen mot jihadister.

Uten samtykke Nattas angrep mot Den islamske stat skjedde uten Syrias samtykke, da Bashar al-Assad ikke har godkjent internasjonale angrep i Syria. Altså bombet USA Syria uten regimets godkjennelse.

Flere kilder melder imidlertid at det syriske regimet ble varslet om angrepet to timer før de startet i natt.

Det var varslet at den USA-ledede krigen mot IS vil bli utkjempet både i Irak og Syria. Men ikke alle land ønsker å bidra i kampene i Syria.

Kampen om Syria Russland, den syriske presidenten Bashar al-Assads allierte, har sagt at de ikke vil tolerere bombing i Syria, uten at det er godkjent av Syrias regjering.

Den syriske opposisjonen ønsket i dag angrepene mot IS i Syria velkommen, mens det syriske utenriksdepartementet understreket at angrep på syrisk jord bare bør utføres med godkjennelse fra den syriske regjeringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer