Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Syria styrker våpenhvilen

Skal hindre våpenlevering til Hizbollah

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Syria har sagt seg villig til å patruljere grensen til Libanon, for å hindre at Hizbollah frakter våpen inn i Libanon, skriver AP. Det er resultatet etter at FNs generalsekretær Kofi Annan i dag møtte Syrias president Bashar Assad i Damaskus.

Syria skal øke patruljeringen av den syrisk-libanesike grensen, og når det er mulig, også overvåke den felles grensen sammen med den libanesiske hæren.

Annan fortalte etter møtet at Assad hadde informert om at Syria vil bruke alle nødvendige virkemidler for å følge FNs resolusjon om å forhindre salg eller forsyninger av våpen til grupperinger i Libanon, uten den libanesiske regjeringens eller FNs samtykke.

Syria har støtte våpenhvilen, og også vært positiv til at Israel trekker ut sine styrker av Libanon og hever blokaden over landet. Det er andre uenigheter som har ført til at Annan idag treffer Assad. Blant annet har Israel tidligere krevd at fredsbevarende styrker skulle sendes til genseområdet mellom Libanon og Syria, men dette har Syria satt seg strekt imot. Assad sa den gang at det i tilfelle ville bli tolket som en fiendtlig handling.

Annan brukte også anledningen til å be Syria bruke sin påvirknings muligheter for å få frigitt tre israelske soldater som sitter i fangenskap.  To ble kidnappet av Hizbollah  12. juli, en handling som førte til Israels angrep på Libanon, og en tredje av en militant gruppe med Hamas-tilhørighet. Assad støttet en frigivelse, men tok samtidig opp at det sitter flere syrere i israelske fengsler.

GRENSEKONTROLL: Syrias president Bashar Assad og FNs generalsekretær Kofi Annan. Her under et møte i mars 2005