Syria tror ikke FN vil åpne for maktbruk

President Bashar al-Assad takker Russland for støtte til å avverge angrep fra islamister.

TAKKER RUSSLAND: President Bashar al-Assad takker Russland for støtte til å avverge angrep fra islamister. Her fra et intervju med russisk statsfjernsyn 12. septemberg. Foto: REUTERS/NTB SCANPIX
TAKKER RUSSLAND: President Bashar al-Assad takker Russland for støtte til å avverge angrep fra islamister. Her fra et intervju med russisk statsfjernsyn 12. septemberg. Foto: REUTERS/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den syriske viseutenriksministeren Faisal Muqdad sa onsdag til nyhetsbyrået AFP at når vestlige land snakker om at Sikkerhetsrådet kan åpne for maktbruk, er dette «en stor løgn». Russland og USA er ikke blitt enige om noe slikt, framholdt han.

- Det foreligger ikke noe kan rettferdiggjøre maktbruk slikt, sa Muqdad med henvisning til en avtale der syrerne har gått med på et amerikanskrussisk forslag om at Damaskus-regimet skal gi fra seg sine kjemiske våpen. USA, Storbritannia og Frankrike vil sette makt bak kravet.

Men Russland, som lenge har vært en av Assads viktigste allierte, avviser alle antydninger om et militært inngrep. Assad selv sa onsdag at Russland med sin holdning bidrar til å skape det han kalte en ny global balanse.

Russerne har hjulpet Syria til å avverge angrep fra ytterliggående islamister som støttes av vestlige land, framholdt han. Dette gir håp om at kartet over den globale maktbalansen snart kan tegnes på ny, sa Assad på et møte med Russlands viseutenriksminister Sergej Ryjabkov.

(NTB)