Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Syria truer med innblanding

- Vi kommer ikke til å sitte stille og se på at Israel går inn i Libanon, sier Syrias informasjonsminister Mohsen Bilal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Hvis Israel går inn i Sør-Libanon og kommer for nær Syria, kommer vi til å gå inn i krigen, sier Bilal til den tyske avisen Spiegel.

Israel har allerede gått inn med bakkestyrker i de sørlige delene av Libanon. Blir invasjonen mer omfattende vil Syria gripe inn. Nå kommer landet med en advarsel: Om Israel invaderer Libanon, kommer den sysirske hæren med et motangrep.

-Uten tvil

- Hva skal vi gjøre? Sitte med armene i kors og se på? Absolutt ikke. Syria kommer uten tvil til å blande seg inn i konflikten, sier Bilal, ifølge Aftonbladet.

Hizbollabevegelsen har nære bånd til Syria. USA hevder at Syria støtter den shiamuslimske geriljaen med våpen, mens Syria hevder de bare gir moralsk støtte.

Dette er første gang Syria truer med å gå inn i den pågående konflikten.

Vil ha NATO-styrke

Israels forsvarsminister Amir Peretz uttrykte søndag støtte til innsats fra en internasjonal fredsstyrke stasjonert ved grensene til Libanon. Det sa han etter et møte med den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeyer, ifølge AP.

TRUER: Syrias president Bashar Assad og informasjonsminister Mohsen Bilal vil ikke sitte stille og se på at Israel invaderer Libanon.
TRUER: Syrias president Bashar Assad og informasjonsminister Mohsen Bilal vil ikke sitte stille og se på at Israel invaderer Libanon. Vis mer

Peretz skal ha foreslått at styrkene kan ledes av NATO. En talsmann for NATO sier at det hittil ikke har funnet sted noen diskusjoner om en rolle for NATO.

image: Syria truer med innblanding