Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Syria vil foreslå våpenhvile på fredskonferanse

Dersom Genève-konferansen blir noe av.

Foto: REUTERS/ Ahmad Mousa
Foto: REUTERS/ Ahmad Mousa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den syriske regjeringen mener borgerkrigen er fastlåst og vil be om våpenhvile dersom Genève-konferansen blir noe av, sier visestatsminister Qadri Jamil til avisa The Guardian.

- Verken den væpnede opposisjonen eller regimet er i stand til å tilføye den andre siden nederlag, sier Jamil til avisa.

På spørsmål om hva han ville foreslå på konferansen i Genève som Russland og USA prøver å få i stand, svarte han:

En slutt på utenlandsk intervensjon, en våpenhvile og iverksettelsen av en fredelig politisk prosess på en slik måte at det syriske folk kan nyte godt av selvbestemmelse uten utenlandsk innblanding og på demokratisk vis, sa han.

Hittil har det ikke vært mulig å få opprørerne til å ville delta på konferansen. De boikottet det første møtet og nekter å delta på det neste om ikke president Bashar al-Assad først går av.

Jamil insisterte på at det ikke blir aktuelt for Assad å trekke seg, men han framholdt at framtidens regime ikke kommer til å ligne på dagens. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media