- Syria vil ikke signere avtale

Nekter observatører adgang til landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syria nekter å skrive under på en avtale med Den arabiske liga om å gi observatører adgang til landet. Ligaen har ventet på svar fra syriske myndigheter etter at de lørdag ga Syria frist til søndag med å signere avtalen.

Søndag ettermiddag sa en høyerestående qatarsk tjenestemann at det ikke er ventet at Syria vil komme til Doha for å skrive under på avtalen.

Ifølge tjenestemannen har Syria bedt om «nye avklaringer og endringer» i avtalen som er blitt presentert. Arabiske ministere har imidlertid nektet å gjøre dette.

En syrisk TV-stasjon meldte imidlertid søndag at utenriksminister Walid al-Moallem har informert Ligaen om at myndighetene er villige til å undertegne avtalen. Uttalelsen er ikke bekreftet av noen av partene.

Den arabiske ligaen har sagt at dersom Syria ikke signerer, risikerer de å møte nye sanksjoner fra de arabiske landene. Ministrene vedtok lørdag å fryse verdiene til 19 syriske tjenestemenn, samt gi disse reiseforbud til arabiske land.

Søndag ble minst 22 mennesker drept i nye sammenstøt mellom syriske sikkerhetsstyrker og væpnede opprørere, ifølge gruppa Lokale koordineringskomiteer i Syria, som dokumenterer alle protestene mot regimet.

Ifølge anslag fra FN er over 4.000 mennesker drept i Syria siden opprøret mot president Bashar al-Assad og hans regime startet i mars.

(NTB)