Syriaflyktningene splitter Norge

Halve befolkningen ønsker 10 000 flyktninger fra Syria de neste to årene velkommen. I Høyre er det stor motstand.

PÅ FLUKT: En kurdisk kvinne fra Syria krysser grensa til Tyrkia sammen med sine barn i september i fjor. Foto: Bulent Kilic/AFP
PÅ FLUKT: En kurdisk kvinne fra Syria krysser grensa til Tyrkia sammen med sine barn i september i fjor. Foto: Bulent Kilic/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag setter de parlamentariske lederne for alle partiene på Stortinget seg ned for å prøve å komme fram til en enighet om Syria-flyktninger. På vei inn til forhandlingene kan de ta med seg Dagbladets ferske måling av hvordan folket ser på det å skulle ta i mot 10 000 flyktninger fra Syria i løpet av de neste to åra.

Målingen, som er gjennomført av Ipsos-MMI, viser at spørsmålet deler befolkningen omtrent på midten. 47 prosent av de spurte sier «ja» til å ta i mot flyktningene, mens 44 prosent svarer «nei».

Klart Høyre-nei - At dette spørsmålet splitter folket i to understreker hvor viktig det er at vi får en bred enighet om denne saken i Stortinget, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Alle opposisjonspartiene har nå landsmøtevedtak på at de ønsker 10 000 flyktninger i løpet av de neste to årene, og dette gjenspeiles i målingen. I alle disse partiene er det klare flertall for et slikt vedtak, men i de to regjeringspartiene er det like klare flertall mot et slikt vedtak.

At det i FrP er stor motstand mot å ta i mot flyktninger til Norge er ingen overraskelse, men motstanden er også massiv blant Høyres velgere. Hele 70 prosent av dem sier nei til å ta i mot flyktningene, mens bare 22 prosent sier ja.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer